Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR – Azi umbra lui...

Afacerile fiilor, ginerilor si nepotilor varfurilor PCR – Azi umbra lui Postelnicu… (2)

0 488
Nepotul "de aur", al asociatul lui Videanu, Tiberiu Bica-Postelnicu (59 de ani) are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari si este asociat in nu mai putin de 35 de companii din Romania.
Acesta este nepotul ultimului ministru de interne comunist, fost sef al Securitatii, Tudor Postelnicu. Detine opt la suta din Romanian International Bank, controlata de familia Roberts, proprietarul Merchant Bank of California .
A fost asociat si cu fostul capitan de securtate magnatul Ioan Niculae (marele “chimist” si patron de echipa de fotbal de astazi), la Asirom, dar si-a vandut cota de zece la suta (9,5 milioane de euro). Prieten cu Niculae, Bica- Postelnicu a detinut, prin Total Distribution Group SRL, activitatea de distributie a tigarilor produse de Societatea Nationala a Tutunului Romanesc.
Mai e si distribuitor de bauturi alcoolice si, de asemenea, actionar in IATSA, firma desprinsa din Dacia Pitesti. Firma Supercar Service 2003 este fondată de Gheorghe Ionescu, cuscrul preÅŸedintelui, împreună cu Tiberiu Bică Postelnicu.
Nepotul "de aur" este si partener al rozaliului, Adriean Videanu. Cei doi au cate un sfert din Equity Invest SA, care se ocupa de intermedieri financiare. In schema mai apare si multimilionarul Raul Doicescu (24%), a carui firma, Bog'art,a dezvoltat controversatul proiect "Cathedral Plaza "!! Tudor Postelnicu traieste departe de ochii lumii. Devenit celebru prin propria sa sentinta – "…Am fost un dobitoc"- rostita cand era judecat in lotul CPEX, Postelnicu locuieste intr-un apartament din "buricul targului", intr-un bloc din Piata Victoriei. Atentie este un bloc unde se gasesc foarte multe sedii de firma, iar o locuinta se vinde acolo cu …peste 180.000 de euro.
Tiberiu Bica Postelnicu a intrat cu cateva luni in urma si în acÅ£ionariatul companiei Coral BraÅŸov (conform www.bursa.ro) cu un pachet de 30,39% din titluri.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.