Sagunistii si-au sarbatorit ziua

Sagunistii si-au sarbatorit ziua

0 302
De Sfantul Andrei, Colegiul National Andrei Saguna a sarbatorit 162 de ani. In 1850, la initiativa protopopului Ioan Popazu, incepeau cursurile Gimnaziului Mic Roman de Religie Ortodoxa Orientala, iar piatra de temelie a scolii a fost pusa un an mai tarziu de catre episcopul Andrei Saguna. De ziua lor, primarul Brasovului le-a facut cadou un nou corp de cladire, care va fi amenajat in fosta baie comunala.
Zilele Colegiului Andrei Saguna au inceput inca de marti cu expozitii si concursuri de fotografie, matematica si istorie. Cu ocazia sarbatorii ortodoxe a Sfantului Andrei s-a aniversat si ziua colegiului a avut loc intr-un cadru festiv in sala mare in prezenta elevilor, profesorilor si a unor invitati de seama. Urmasii lui Saguna au inceput festivitatea cu imnul colegiului. Cu aceasta ocazie s-a lansat Anuarul colegiului si revista Muguri.
Primarul Brasovului a fost prezent la aniversare si a venit si cu un cadou pentru institutie si i-a asigurat pe sagunisti ca anul viitor cladirea in care invata se va mari dupa ce in fosta baie comunala se va amenaja un nou corp de cladire.
In anul 1850, la initiativa protopopului Ioan Popazu au inceput cursurile Gimnaziului Mic Roman de Religie Ortodoxa Orientala, in Casa Bacanului. La 17 septembrie 1851 episcopul Andrei Saguna a pus piatra de temelie a cladirii scolii, la a carei edificare au contribuit toti cei care isi doreau, cu ardoare, invatamant romanesc.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.