Agricultura este o prioritate a conservatorilor brasoveni

Agricultura este o prioritate a conservatorilor brasoveni

0 185
Vicepresedintele organizatiei municipale a PC Brasov, Nicoleta Buta, spune ca initiativa ministrului agriculturii Daniel Constantin de a aduce in hipermarketuri cat mai multe produse autohtone, reprezinta ,, un efort benefic pentru promovarea si stimularea agriculturii romanesti”.
In opinia sursei citate chiar daca doar 300.000 de ha, respectiv 3% din suprafata agricola a tarii este utilizata in prezent pentru agricultura ecologica, ,,potentialul de a creste productia si implicit consumul  pentru legumele romanesti, sunt deosebit de ridicate. Dezvoltarea agriculturii reprezinta pentru noi o prioritate. Cu siguranta, in conditii de promovare a unor pachete legislative si masuri adecvate, agricultura, care este una dintre cele mai vechi si de traditie ocupatii in tara nostra, poate deveni motor important al economiei, alaturi de turism de care avem nevoie pentru promovarea valorilor romanesti”. Totodata Buta a mai declarat ieri in conferinta de presa a organizatiei municipale a conservatorilor ca  ,,la capitolul de relansare si promovare a agriculturii se incadreaza si acordul care ar putea fi incheiat cu China, luna viitoare pentru investitiile sustinute de partea chineza in agricultura romaneasca si reactivarea exporturilor de carne de porc. China este interesata sa achizitioneze din Romania material genetic de reproductie de la taurine, carne de porc si de pasare, miere, vinuri rosii, lana de oaie si piei de animale, dar si sa realizeze anumite investitii in sistemul de irigatii”.
Conservatorii brasoveni se declara fani ai… dulcetii de Viscri
Reprezentanta PC Brasov spun ca ,,sunt mandri si de dulceata de la Viscri, care va fi promovata la targul de produse alimentare de la Paris, din luna octombrie. Avand in vedere ca acest eveniment face parte dintr-un proiect european, de promovare a localitatii Viscri, cunoscuta acum aproape in intreaga lume gratie eforturilor printului Charles”.
Totodata acestia considera ca cresterea gradului de accesare a fondurilor europene, pentru agricultura, promovare si dezvoltare rurala, reprezinta o oportunitate pentru Romania si un obiectiv declarat si necesar, al actualei guvernari. In ce priveste judetul Brasov, ,,aproape fiecare localitate ar putea deveni o vedeta internationala asemeni satului Viscri, datorita istoriei, traditiei si de ce nu, in viitor, a agriculturii cu specific de munte” a conchis Buta.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.