ZODIA SI EGOUL, Balanta – Impaciuitorul

ZODIA SI EGOUL,
Balanta – Impaciuitorul

0 183
 

Balanta

EU IMPAC – Impaciuitorul -Frica de conflict

 
Blestemul egoului balantei este acela ca in permanenta ea incearca sa impace capra cu varza, cu lupul, cu barca, cu raul, uitand ca uneori conflictul are valente constructive.
Egoul de balanta, face ca pana si cel mai urat lucru sa para frumos si poleieste orice realitate in culori suave, astfel incat nici nu stii cand ai atins fundul prapastiei si cand sa te feresti.
Egoul balantei o transforma in facatoare de pace cu orice pret, chiar daca pentru a restabili pacea este nevoie mai intai de un mic razboi in care tot ea balanta sa fie negociatorul sef.
Tot acest tip de ego ii spune ca nu poate face nimic singura, ca are nevoie de o echipa pe care sa nu o conduca, dar care sa faca treaba.
Venusul acela ii imprima egoului caracterul acela social de fatada. Un fel de Ileana Cosanzeana impecabila si perfecta in orice situatie sociala, cu un Fat Frumos alaturi care sa ii fie aproape la bine si la greu, dar mai ales la fotografia in care unul langa altul, in cine stie ce revista mondena. Asadar egoul asta vrea sa impace extremele, oameni care nu au nimic unii cu altii…si asta doar pentru a se simti bine, util, mare si mai ales bun.
Ce ar trebui sa invete balanta astfel incat sa se dezlege din blestemul armoniei permanente si imaginare? Ar trebui sa invete ca totul este devenire si ca unele lucruri si unii oameni nu pot fi impacati.
Sa invete sa faca lucrurile si de una singura, fara sa mai depinda de ajutorul unui partener sau al unei echipe. Sa inteleaga principiul formulat de taoisti conform caruia: “cuvintele frumoase nu sunt adevarate, iar cuvintele adevarate nu sunt neaparat frumoase”.
O astfel de balanta, ar stii sa isi pastreze mai intai echilibrul interior si sa devina astfel un exemplu pentru ceilalti.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.