Liceul Andrei Barseanu – promovat prin proiecte europene

Liceul Andrei Barseanu – promovat prin proiecte europene

0 183
Incepand cu luna mai a anului 2011, Colegiul National Economic „Andrei Barseanu” este parte a unui proiect POSDRU castigat de orasul Fiumicino, din Italia, Alaturi de partenerii italieni, participa la program alte doua tari ale Uniunii Europene: Grecia si Malta.
Proiectul se deruleaza pe perioada 2011-2013, avand drept obiectiv cunoasterea de catre tinerii europeni a patrimoniului cultural al celor patru state. Sub titulatura „European Youth Meet Cultural Heritage” s-au reunit comunitatile locale din orasele Fiumicino (Italia), Dionysos (Grecia), Valetta (Malta), Rasnov si Brasov (Romania).
Activitatile care s-au desfasurat in Italia, Malta si Grecia au vizat alcatuirea unor grupuri de lucru formate din elevi, profesori si membri ai comunitatilor locale. Misiunea acestora a fost cunoasterea valorilor europene prin cercetarea vestigiilor si a monumentelor istorice cunoscute si mai putin cunoscute.
Dupa cele trei intalniri din perioada mai 2011-mai 2012, a venit randul Colegiului National Economic din Brasov sa organizeze activitatile proiectate cu scopul prezentarii catre partenerii europeni a Cetatii Rasnovului, a sitului Cumidava si a bisericii Sf. Nicolae din Rasnov.
Programul se va desfasura in intervalul 3-6 octombrie a.c., iar partea romana va fi reprezentata de un colectiv format din elevi si profesori ai Colegiului, cu sprijinul Primariei Rasnov, al carei edil, dl. Adrian Vestea, s-a implicat activ in buna derulare a proiectului.
In urma intalnirilor de pana acum, s-a observat un interes crescut al elevilor Colegiului National Economic pentru cercetarea, conservarea si promovarea vestigiilor europene. Cu certitudine, elevii Colegiului vor fi la fel de entuziasti in ceea ce priveste trecutul si valorile istorice locale si nationale.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.