Aministie fiscala pentru datornicii la CAS

Aministie fiscala pentru datornicii la CAS

0 131
30.000 de brasoveni de pe lista rusinii publicata in 2010 de casa nationala de asigurari de sanatate ar putea fi razbunati. Parlamentarul PDL Gabriel Andronache promoveaza in proiect de lege care prevede incluziv amnistia fiscala pentru debitele nejustificate. Legea mai prevede anularea penalitatilor si restituirea falselor debite si ii scuteste pe datornicii fara vina sa-si caute dreptatea prin tribunale.
Situatia debitelor catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a fost una prost gestionata si din cauza ca prevederile Codului de procedura fiscala nu au fost aplicate.
Asa se face ca romanii nu au fost notificati la timp in legatura cu datoriile catre casa nationala de asigurari de sanatate si s-au trezit cu penalitati uriase si chiar cu conturile blocate.
Parlamentarul PDL Gabriel Andronache are un proiect de lege care prevede inclusiv amnistia fiscala pentru datornicii la CNAS.
Deputatul brasovean propune o procedura speciala pentru stergerea din evidente a debitelor acestor persoane si chiar restituirea banilor in cazul celor care, siliti de masura blocarii conturilor, au achitat sumele imputate de casa de asigurari de sanatate.
Procedura ar putea fi identica cu cea aplicata in cazul taxei de prima inmatriculare, restituita dupa ce multi romani au pierdut bani si timp prin instante.
Proiectul legii amnistiei fiscale initiat de parlamentaru brasovean va fi depus in Parlament in maximum 4 saptamani, el aflandu-se acum inca in lucru.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.