Valls pe muzica tiganeasca

Valls pe muzica tiganeasca

0 128
Ca sa nu riste declansarea procedurii de infringement impotriva tarii sale, ministrul de interne al Frantei vine la Bucuresti, ca sa-si puna cenusa in cap pentru declaratiile facute pe seama tiganilor din Romania si Bulgaria. „Franta nu poate primi toata mizeria din Romania si Europa” a spus Manuel la o emisiune din Hexagon si 90% dintre cetatenii francezi l-au aclamat, probabil.
Nu la fel au reactionat si autoritatile europene, din tari care nu au trait inca la fel de intens precum francezii sentimentul de a te invecina cu o tabara de nomazi si de a trebui sa te pipai mai des la buzunare cand iesi in oras.
Manuel si-a facut-o cu mana lui declarand ceea ce simte pentru tiganii in cazul carora Franta a dat gres cu expulzarile. Trebuie ca rromii pe care Franta ii impacheteaza din cand in cand – tot mai des in ultima vreme – ii imbarca in avioane, le plateste biletul dus spre Bucuresti si la indeasa si cate 300 de euro in buzunare, ii distreaza la culme pe balaoachesii nostri. Nici n-ar avea cum, cand vad atata naivitate ministeriala, pusa in scena cu aerul ca au gasit solutia pentru mizeria si metehnele tiganesti.
Vizita asta ii va reabilita poate lui Valls imaginea de xenofob si de rasist sadea pe care si-a creat-o odata cu declaratiile facute pe seama rromilor.
Dar Romanika are si ea de castigat din zisa procedura. Macar asa se va spulbera iluzia franceza ca patria in care traim este vreo societate aseptica, una care isi expulzeaza constant gunoaiele si le duce la ghena europeana. Cand va vedea Manuel Valls cat de infestata e Romanika de tiganie va inceta sa ne mai urasca in calitate de principal provider de murdarie si infractionalitate in Franta.
Ministrul de Interne francez va descoperi la noi ca Vallsul nu este cel mai nimerit dans cand in cartier rasuna muzica tiganeasca si ca, daca inviti la hora niste tigani treziti din somn la 5 dimineata o fi frumos sa porti manusi de catifea, dar cel mai bine este sa ai pe fata o cagula si pe spate o inscriptie scurta, alb pe fond negru.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.