Cele mai scumpe legume din tara se vand la Brasov

Cele mai scumpe legume din tara se vand la Brasov

0 113
Pe tarabele din pietele brasovene se gasesc cele mai scumpe produse autohtone. In patria cartofului, un kilogram de barabule a ajuns sa coste un leu si jumatate, in timp ce in sudul tarii cartofii se cumpara cu mai putin de un leu. Morcovii, varza sau produsele lactate sunt toate mai scumpe la Brasov decat in alte zone din Romania.
Cumparatorii simt in buzunar ca marfa se vinde mai scump decat anul trecut.
 Cartofii, morcovii sau varza, care in mod traditional sunt cultivate la Brasov, au ajuns sa aiba in pietele din oras preturi mai mari decat la Bucuresti, Cluj, Sibiu sau Suceava. Sunt concluziile analizei facute in ultimele luni de catre specialistii de la Statistica, dupa ce au analizat preturile mai multor produse comercializate in pietele brasovene.
Situatia prezentata de Mihaela Patea, director executiv adjunct la Directia Judeteana de Statistica Brasov, este confirmata si de comercianti care, numai la cartof, au crescut anul acesta cu 50 de bani pretul fata de anul trecut. Asa a ajuns un kg de cartofi sa coste la Brasov 1,5 lei, pe cand la Sibiu pretul este de doar 83 de bani iar la Bucuresti cartofii se vand cu 1 leu si 16 bani.
Si clientii se plang de preturile piperate; ca sa se incadreze in bugete, cumpara mai putin din fiecare produs de care au nevoie.
Brasovul sta ceva mai bine stam la fructe, unde preturile sunt mai mici decat in Cluj, Bucuresti sau Sibiu. Majoritatea clientilor cred insa ca preturile mari la legumele brasovene se datoreaza in egala masura secetei prelungite si dorintei comerciantilor de a scoate cat mai multi bani de pe urma produselor pe care le vand.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.