Rezervatie naturala strict protejata la Brasov

Rezervatie naturala strict protejata la Brasov

0 141

Judetul Brasov este o adevarat oaza de specii importante de animale si plante. Pentru a proteja aceasta comoara, subprefectul Ciprian Bancila s-a intalnit cu presedintele Asociatiei EPAL-RO ECO Protection Activities&Learning (ONG care a devenit custodele sitului Natura 2000 Avrig-Scorei-Fagaras), Iuliu Miklos, si cu primarii localitatilor care gazduiesc aceasta arie de protectie specialãaavifaunistica.
In acest sens a fost data HG 1.284/2007, acest care delimiteaza atat la nivelul judetului nostrum cat si pe raza judetului Sibiu o zona care trebuie si va fi protejata. Zona la care facem referire se afla de o parte si de alta a cursului raului Olt si ocupa 4% din comuna Beclean, 1% din municipiul Fagaras, 3% din teritoriul localitatii Ucea, 3% din Vistea si 7% din Voila. Zona este locul unde traiesc 29 de specii de pasari protejate, iar aria de protectie avifaunistica este tranzitata de 86 de specii prevazute in Conventia asupra pasarilor migratoare. Mai mult, doua dintre tipurile de pasari intalnite in acesta zona sunt specii periclitate la nivel global.
In perioada de migratie, zona de 2.788 ha, adaposteste peste 20.000 de exemplare de pasari de balta.
Pentru protajarea acestei cu adevarat comori, custodele sitului Natura 2000 a anuntat ca in perioada urmatoare va demara procedurile pentru delimitarea exacta si cartografierea sitului, cu scopul elaborarii planului de management necesar administrarii sºi prezervarii zonei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.