Angajatii romani vor salarii MARI, desi Nu au experienta

Angajatii romani vor salarii MARI, desi Nu au experienta

0 165

Ca romanul este fudul nu mai este o surpriza pentru nimeni. Dar sa fii fudul pe timp de criza este cu adevarat un lucru impertinent. Concret, potrivit unui studiu facut de catre TNS CSOP pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, angajtorii romani au mari dificultati in a-si gasi muncitori, motivul principal fiind faptul ca cei care isi cauta un loc de munca au pretentii mult prea mari.
Studiul arata faptul ca cei mai multi dintre cei care nu isi gasesc loc de munca nu au experienta, dar vor salarii cat mai mari, program flexibil si, daca se poate, si alte beneficii. Astfel, angajatorii, fie ei din mediul privat sau sectorul public, s-au conformat ºi au venit cu oferte axate, in special, pe salarii motivante, prime atractive, tichete de masa si servicii medicale.
Totusi, studiul arata ca si aceste oferte par neconvingatoare pentru multi dintre romani care, pur si simplu, nu sunt interesati sa-si gaseasca un loc de munca. Cu toate ca pentru a-si gasi o slujba nici nu ar trebui sa caute foarte mult. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca publica saptamanal oferta de locuri de munca din intreaga tara.
Conform studiului, in acest moment, la nivel national, sunt disponibile peste 18.000 de locuri de munca. Adica mai multe decat numarul de someri, estimat de ministrul Muncii la aproape 17.000. Si asta pe timp de criza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.