Gara CFR Brasov ramane fara birou de informatii

Gara CFR Brasov ramane fara birou de informatii

0 116

Daca lucrurile continua pe aceeasi panta descendenta pe care au intrat de cativa ani buni de zile, Romania risca sa raman fara trafic feroviar. Poate ca pare un scenariu apocaliptic demn de filmele gen „sfarsitul lumii”, dar aceasta concluzie nu este decat o oglindire a cruntei realitati.
Societatea Nationala Caile Ferate Romane pregateste disponibilizari fara precedent in industria de zeci de ani in care a activat. Mii de angajati se pregatesc de ultimele zile la serviciu.
Zeci de angajati ai regionalelor Brasov, Sibiu si Mures vor fi dati afara. Mai mult decat atat, aceasta masura este luata fara a fi luata in considerare nicio masura de precautie privind impactul pe care o astfel de decizie il va avea asupra intregului sistem. Astfel, fara a sta prea mult pe ganduri, mintile luminate din minister s-au hotarat sa concedieze absolut toti angajatii de la birourile de informatii.
In consecinta, cei care vor incerca sa afle ora de plecare sau sosire a unui tren trebuie sa invete sa caute pe internet, deoarece la ghiseu nu va mai fi nimeni.
Data de 8 martie inseamna pentru 140 de ceferisti data la care primesc preavizele de disponibilizare.
„O sa fie un haos total! Nu au fost in stare sa tipareasca nici macar o carte cu mersul trenurilor si acum ii dau afara si pe cei care puteau indruma calatorul.
De acum or sa intrebe la luna! Cum sa pui o femeie de 80 de ani sa caute pe internet informatii despre tren? Vor sa ne distruga, alta explicatie eu nu am”, spune revoltat Alexandru Lorincz, de la sindicatul Marfa-Calatori-Infrastructura, citat de cotidianul
Adevarul.
Se pare ca exista o solutie salvatoare, de rezerva: munca angajatilor de la informare ar putea fi preluata de casieri.
„Este o adevarata ineptie. Casierul e obligat acum sa lucreze si pe calculator in timp ce are cel putin 20 de oameni la rand dintre care unul vrea bilet normal, altul are reducere de pensionar, altul de student, altul e veteran de razboi si toate acestea trebuie verificate atent. Acum il mai pui sa si raspunda la telefon si sa dea informatii? Cei care cred ca acest lucru este posibil sunt cu adevarat batuti in cap si nu au nici o legatura cu realitatea”, mai adauga Lorincz.
La Regionala Brasov, 700 de angajati din sectorul marfa al Regionalei Brasov vor primi luni preavizele.
Disponibilizatii vor primii 12, 13 sau 15 salarii compensatorii, in functie de vechimea in munca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.