Cursuri de recalificare pentru somerii brasoveni

Cursuri de recalificare pentru somerii brasoveni

0 119

AJOFM organizeaza din nou cursuri cursurilor de recalificare destinate persoanelor ramase fara loc de munca.
Brasovenii care s-au trezit peste noapte disponibilizati, pot acum sa participe la aceste cursuri gratuite, singura conditie fiind sa fi absolvit scoala profesionala sau liceul.
Meseriile pe care acestia le vor putea practica in urma participarii la aceste cursuri sunt: inspector resurse umane, cosmetician, coafor sau operator introducere si prelucrare date.
Pentru cei cu studii minime obligatorii sunt organizate doua cursuri de zidar si de dulgher.
Somerii care au absolvit scoala profesionala se pot recalifica in meserii precum sudor, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze si manichiurist
Durata cursurilor este de noua luni pentru meseria de cosmetician, sase luni pentru meseriile de sudor, instalator, zidar, dulgher si coafor si trei luni pentru cursurile de inspector resurse umane ss manichiurist si doua luni pentru cel de operator introducere, validare si prelucrare date.
Inscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandarii emise de compartimentul de informare si consiliere privind cariera, in baza unei cereri insotita de o serie de documente: actul de identitate, certificatul de nastere si actele de studii in original si copie, dar si o adeverinta medicala, precum si recomandare din partea serviciului de mediere, din cadrul agentiei.
Perioada in care vor incepe cele noua cursuri de formare profesionala este 19 – 26 martie, astfel: 19 martie – inspector resurse umane si operator introducere, validare si prelucrare date; 22 martie – cosmetician, coafor si manichiurist; 26 martie – sudor, instalator zidar si dulgher.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.