Olga Tudorache la REDUTA intr-o piesa de exceptie

Olga Tudorache la REDUTA intr-o piesa de exceptie

0 144

Marele monstru sacru al teatrului romanesc, actrita Olga Tudorache a urcat pe scena Centrului Cultural „Reduta” din Brasov intr-o piesa de exceptie.
“Portretul doamnei T” de Ana Maria Bamberger, prezentat de Teatrul Mic Bucuresti a fost pusa pusa pe scena brasoveana ieri, 23 februarie, iar zeci de brasoveni au putut vedea „live” unul dintre cele mai mari talente ale teatrului nostru contemporan.
Artista Olga Tudorache joaca alaturi de Lucian Nuta, in spectacolul de teatru Portretul Doamnei T. Piesa, semnata de Ana Maria Bamberger este dedicata marii doamne a teatrului romanesc Olga Tudorache. Regia spectacolului ii apartine Lianei Ceterchi. Scrisa in ianuarie 2004, piesa este, dupa Noiembrie si Peste cu mazare, a treia colaborare a autoarei cu marea actrita. Despre intalnirea lor scriitoarea declara: „ o potrivire de dincolo de ceea ce poti explica simplu in cuvinte si care nu inceteza sa ne mire, uneori cu oarecare spaima, dar mai ales cu mereu surprinzatoare bucurii “.
,„Piesa aceasta este cu adevarat povestea mea. Nu am jucat nici o clipa un personaj pentru ca nu era nevoie. Cine vrea sa stie ceva despre mine, sa vina sa ma vada jucand!” este invitatia Olgai Tudorache pentru publicul iubitor de teatru.
„Portretul Doamnei T.“ propune intalnirea unei actrițe cu un pictor in urma acceptului ca acesta sa-i faca portretul. Incet, incet, relatia dintre cei doi prinde un suspans aparte. (…) Personajul sau aparent e o femeie aspra, dura, pentru ca au marcat-o durerile unui trecut furtunos. Cu finete si rafinament, actrita dezvaluie insa sufletul generos al acestei femei care nu-si permite sa judece viata si pe cei din jur, ci are intelegere pentru fiecare situatie, chiar daca i-a provocat o rana adinca in suflet. Cu maiestrie, Olga Tudorache imbina comicul – ironia si autoironia – cu dramaticul – tristetea singuratatii, uitarea si neimplinirile sentimentale. Doamna T. este aparent doar o femeie ferma, transanta, ea se apropie, usor, sensibil, de pictor si incepe sa-l integreze imaginii fiului sau. (…).
Olga Tudorache este de-a dreptul magistrala in astfel de dialoguri in doi, cum sunt cele din piesele „Regina – mama” sau „Noiembrie”, spectacole reper pentru adevaratii pasionati de teatru, in care actrita isi dezvaluie adevarata forta creatoare care te copleseste ca un tavalug de emotie si catharsis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.