Alunecari de teren pe DN 10, Buzau – Brasov

Alunecari de teren pe DN 10, Buzau – Brasov

0 129

Temperaturile ridicate din ultimele zile a provocat dezghetarea brusca a muntilor de zapada si a aisbergurilor locale de pe marginea drumurilor, astfel incat, inundatiile si cresterea debiturilor raurilor sunt inevitabile.
Mai mult, din cauza dezghetului, alunecarile de teren sunt iminente, astfel incat, traficul rutier este ingreunat pe rutele nationale.
DN 10 este unul dintre drumurile din tara, pe care traficul a fost blocat timp de cateva ore.
Echipajele de la Drumuri Nationale care intervin de zeci de ore pe DN 10 Buzau-Brasov, la iesirea din Patarlagele spre Nehoiu, unde sambata s-a produs o alunecare de teren, nu au reusit sa curete carosabilul de aluviuni, traficul desfasurandu-se si ieri si azi pe un singur fir.
Potrivit comisarului Florina Crucianu de la Politia Judeteana Buzau, traficul pe Drumul National 10 Buzau-Brasov, la km 56+500, se desfasoara, luni dimineata, pe un sens de mers, celalalt fir fiind blocat din cauza aluviunilor care se scurg de pe versantul aflat pe marginea soselei ca urmarii a alunecarii de teren reactivata in noaptea de sambata spre duminica.
Conform sursei citate, drumarii intervin in continuare in zona pentru a debloca si cealalta parte a drumului care in prezent este acoperita cu sute de metri cubi de mal, dupa ucm informeaza Mediafax.
In cazul in care pamantul va continua sa o ia la vale in acelasi ritm alert, ar putea fi afectata si calea ferata din zona.
Politistii sfatuiesc soferii sa foloseasca ruta ocolitoare Cislau-Valenii de Munte.
In judetul Buzau, in ultimele zile s-au produs numeroase alunecari de teren ca urmare a dezghetului si a precipitatiilor inregistrate, cele mai afectate localitati fiind Cozieni, Colti, Braiesti si Chilii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.