Parapantist brasovean somat sa sara in gol

Parapantist brasovean somat sa sara in gol

0 148

Un instructor brasovean de parasutism a facut un salt… terorist in Portugalia! Evenimentul s-a intamplat saptamana trecuta deasupra Lisabonei, cand Marius Duta a sarit cu parasuta sub amenintarea pistolului unui terorist. Doar experienta si o mare doza de noroc au facut ca parasutistul brasovean sa ajunga teafar la sol. Desi este inca traumatizat, Marius asteapta cu nerabdare ca sambata sa se deschida la Ghimbav sezonul de parasutism.
Instructorul Duta a scapat cu viata ca prin minune, dupa ce teroristul portughez inarmat a incercat sa deturneze deasupra Lisabonei avionul in care se mai aflau pilotul si inca un pasager. Brasoveanul se afla in capitala Portugaliei intr-o excursie cu un coleg, instructor de parasutism. Vineri, cei doi urcau intr-un avion de mici dimensioni alaturi de Jose Oliveira, un terorist care se daduse dat drept fotograf amator sub pretextul ca face un documentar despre Lisabona si are novoie de instantanee spectaculoase, surprinse de la inaltime.
Dupa o jumatate de ora de la decolare, falsul fotograf si-a dat arama pe fata: a scos un pistol si le-a ordonat celor 17 pasageri sa sara din avionul pe care intentiona sa-l deturneze si sa-l prabuseasca intr-o zona rezidentiala. Saltul in gol cu parasuta de la mai putin de 250 de metri altitudine echivaleaza daca nu cu o sinucidere, cel putin cu un gest extrem de riscant. N-a fost, insa, o problema deosebita pentru brasoveanul Duta, despre care colegii spun ca cocheteza frecvent cu adrenalina si emotiile tari. A ajuns la sol teafar, asa cum i s-a mai intamplat si cand stabilea recordul mondial de inaltime la saritura cu parapanta din balon, cand a aterizat intr-o padure si a fost gasit abia dupa cateva ore de cautari.
Aventura avionului deturnat s-a sfarsit cu bine, gratie dibaciei pilotului, care a reusit sa puna aparatul pe sol chiar in apropierea unei piste. Atacatorul s-a vazut incoltit de fortele de ordine si s-a impuscat in cap.
Desi traumatizat de cele traite pe cerul Lisabonei, Marius Duta abia asteapta deschiderea sezonului de parasutism de sambata, la Ghimbav.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.