Ciclul bilunar al …ministrilor

Ciclul bilunar al …ministrilor

0 146

In cautarile sale, cu scopul de a obliga ministrii sa mai si faca ceva pe langa statutul lor de preanalti demnitari, Seful Guvernului Boc 4 a cerut cu putin timp in urma ca acestia sa comunice mai mult cu cetatenii prin intermediul presei.
Premierul Boc a cerut ministrilor sa organizeze conferinte de presa cel putin o data la doua saptamani, in care sa prezinte principalele proiecte initiate, astfel incat sa fie asigurata o mai buna comunicare.
Desi prima astfel de conferinta este programata pentru joi, 18 februarie, cei mai zelosi dintre ministri, cei de la Finante, Munca, Dezvoltare Regionala si Turism, Mediu si Cultura, au comis prima intalnire cu presa.
Devine interesant ce vor spune ministrii dupa epuizarea stocului actual de promisiuni, daca frecventa solicitata de catre premier va fi respectata. Oricum sa nu ne facem iluzii ca presa va obosi scriind despre munca ministrilor iar cititorii nu vor putea tine minte multele realizari ale acestora. La ele sa mai adaugam sacrificiul ministrilor de a anula toate protocoalele, vizitele externe, intalnirile de lucru etc. pentru a se prezenta in fata ziaristilor la “traditionala” conferinta de presa …bilunara.
Nu putem sa nu remarcam “obligativitatea” acestei prevederi care se inscrie in lungul sir al “coercitiilor morale” ale legilor din ultimele doua decenii. Astfel ca nu a fost prevazuta nici o sanctiune pentru cei care nu vor aplica nici acest ordin al premierului.
De altfel ce ne-ar mai putea spune Berceanu despre drumuri sau investitii in infrastructura?
Cam tot atat cat ar putea sa ne spuna d-na blonda despre promovarea turismului peste hotare sau despre vreo neasteptata absorbtie de fonduri europene. Explicatii nesfarsite ne-ar putea da ministrul finantelor sau cel al muncii dar asta deja este o problema de Cultura a Mediului politic romanesc.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.