Adrian Nastase se suceste?

Adrian Nastase se suceste?

0 129

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a anuntat in sedinta filialei Dambovita ca ar putea reveni in cursa pentru conducerea partidului.
Adrian Nastase a afirmat ieri ca decizia de retragere din cursa pentru sefia PSD a fost o forma de protest, iar daca elementele fata de care a dorit sa-si exprime acest protest raman valabile, tot asa ramane si decizia de a nu candida.
„Eu am anuntat retragerea mea ca o forma de protest. Daca elementele fata de care am dorit sa imi exprim acest protest raman valabile, evident ca si decizia mea ramane valabila. Mi-as dori o formula de conducere din care sa faca parte toate generatiile din partid, oameni capabili sa gandeasca strategic, buni organizatori. Mie nu mi-ar conveni sa fac parte dintr-un tandem, stiu eu, Vanghelie- Geoana, care sa conduca partidul mai departe. Si atunci as ramane mai departe membru de partid.”
„Ma intreb daca nu vom schimba denumirea partidului in PSD-AV, Partidul Social Democrat-Aripa Vanghelie”, a mai ironizat fostul lider al PSD.
Peste 20 de parlamentari ai PSD ii cer lui Adrian Nastase sa revina asupra deciziei si sa candideze la functia de presedinte al partidului, a declarat deputatul Florin Iordache. El a precizat ca exista sanse ca Adrian Nastase sa candideze la presedintia PSD „in conditii normale si rezonabile” ale Statutului partidului.
De asemenea, PSD Dambovita a lansat, la conferinta judeþeana de ieri, un apel catre organizatiile din tara pentru a-l ruga pe Ion Iliescu sa nu renunte la functiile onorifice din partid, precizand ca social-democratii au nevoie si de Nastase, Diaconescu si Ponta.
„Trebuie sa le cerem lui Adrian Nastase, lui Ion Iliescu, sa nu accepte modificarea statutului doar pentru ca cineva are de platit polite, cineva slab de inger vine sa se ascunda dupa o echipa. A fost o eroare strategica intrarea la guvernare cu PD-L, iar costul a fost pierderea alegerilor prezidentiale.De la flacara violet a inceput un nou scenariu de scindare a partidului si acum se afla in desfasurare. Partidul nostru si conducerea inca viseaza si asteapta de la Cotroceni un semn de intrare la guvernare.” a declarat Ion Stan, presedintele PSD Dambovita.
Dupa cum se stie, termenul limita pentru depunerea candidaturilor este astazi, ora 16.00.

E clar ca era de asteptat schema cu rugamintile de revenire. Si daca la Adrian Nastase asa ceva este posibil, sunt curios cum va reactiona “bunicuta” Iliescu, om parka mai dintr-o bucata decat toti ceilalti, cu greselile lui cu tot.
Dar mai este doar o zi si ne vom lamuri incotro se va indrepta social-democratia la noi in tara.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.