Nastase renunta la candidatura

Nastase renunta la candidatura

0 121

Adrian Nastase se retrage din cursa pentru presedintia PSD. Anunþul a fost facut ieri la Parlament, unde a avut loc ºedinta Comitetului Executiv al PSD.
„Nu doresc sa fiu un figurant intr-un scenariu care este si prost scris si care, dupa parerea mea, duce la niste decizii gresite”, a precizat Nastase.
„Mecanismul institutional este complet dat peste cap. Vorbim despre cu totul alt partid si despre o organizare care are ca scop un anumit tip de aranjamente intre anumiti lideri”, si-a justificat Nastase gestul.
„Cum nu am o miza personala, nu am de gand sa dau sentimentul ca vreau sa ma bat acum cu colegii mei si ca vreau sa fac o batalie la Congres. Nu am de gand sa legitimez, prin participarea mea la aceasta competitie, o competitie in care nu cred si care se desfasoara, in momentul de fata, pe niste reguli care nu sunt corect asezate si gandite”, a completat Nastase, asigurand, insa, ca va ramane, in continuare, membru PSD.

Totodata, Nastase a tinut sa precizeze ca nu va mai candida la nicio functie.
IÎn felul acesta, i-am eliberat de o grija si pe cei care spuneau ca am o anumita ambitie pentru a obtine acum o functie in partid. Singura mea dorinta este ca acum partidul sa nu se desire in urma acestei discutii de seara care are loc intre anumiti lideri ai partidului”, a completat Nastase.
Intrebat daca nu va mai accepta nicio alta functie de conducere in partid, Nastase a replicat ironic:
„Ce functie sa accept? Functia de presedinte de onoare adjunct?”

Aceasta retragere a lui Adrian Nastase nu este chiar atat de neasteptata. Omul si-a calculat sansele, iar vulpoiul politic, precum si cel al diplomatiei, i-au aratat calea cea mai buna pentru el in momentul de fata. Caci o infrangere – aproape sigura – l-ar fi scos probabil definitiv dincircuitul politic. Asa, are sanse asteptand un moment mai prielnic.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.