In Port o Prins programul Prima casa de Haiti

In Port o Prins programul Prima casa de Haiti

0 135

Guvernantii romani refuza sa ramana in analele catastrofelor naturale de pe Glob cu cea mai pipernicita contributie pentru ajutorarea victimelor. Remuscati, probabil, de vestea ca ajutorul de 50.000 de euro alocat sinistratilor haitieni este pe jumatate cat cel varsat de Republica Moldova, bunaoara, membrii Cabinetului Boc au trecut la masuri mai energice. Democrat-liberalii care graviteaza in jurul Guvernului propun in compensatie exportarea programului Prima casa pe sol haitian, unde cutremurul de acum doua saptamani a lasat fara acoperis deasupra capului sute de mii de locuitori. Un fel de Vadu Rosca al lui Gigi Becali, cu apartamente de 5.000 de euro, ca sa aiba generosii un pretext social si umanitar pentru viitoarele vacante in paradisul exotic care era Haiti-ul inainte ca miscarile tectonice sa-i ruineze arhitectura si asa precara.
Nu putem contesta puseul de umanitate care anima initiativa imobiliara pe care pedelistii vor sa o sadeasca in solul haitian. Dar, de vreme ce chiar colegi de partid de-ai initiatorilor s-au aratat discret sceptici si lejer deranjati de ideea de a scoate bani din buzunar pentru victimele cutremurului, nu vad de ce n-am intoarce-o si pe fata mai putin umanitara. Declaratiile lacramoase, asa cm au produs cativa demnitari PD-L cu suflete mari la adresa haitienilor, aduc a lejera ipocrizie in conditiile in care nici sinistratii romani nu arata prea bine dupa devastarile somajului si, in general, viata curenta in Romanica. Sa empatizezi, chiar si imobiliar, cu suferintele unui popor ce-i drept napastuit de peste mari si tari este, psihologic, o forma perversa de a-ti exila la dracu-n praznic mustrarile de constiinta ca guvernezi prost o tara deja infundata in datorii si jecmanita de impozite si diverse scheme de imbogatire practicate de baietii destepti de toate culorile.
S-ar putea ca pedelistii sa nu mai aiba posibilitatea de a-si psihanaliza pulsiunile ipocrite din propria casa, acum ca se pregatesc sa exporte proiectul in Haiti. Dupa prestatia recenta din Poiana Brasov, unde au scanat regnul vegetal, dar mai ales simbolistica navigatiei pe apa in cautarea noii sigle a partidului, initiativa Prima casa in Haiti pare decupata din acelasi registru. Cum capitala se-ntampla sa se numeasca Porte-au-Prince, banuiesc ca cineva s-a gandit ca Printisorul ar putea fi o buna aluzie manelista la Zeus, iar portul sta oricum natural alaturi de simbolurile marinaresti precum busola, roza vanturilor sau timona, trecute in revista in Poiana Brasov.
Asa se face ca una din raportarile peseliste de la finalul mandatului va fi ca in Port o Prins programul Prima casa. Iar daca romanii vor incepe sa semene tot mai mult cu haitienii, ma tem ca pe astia din urma ii paste, in perspectiva alegerilor din 2012, programul Prima urna.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.