Noi crese la Brasov

Noi crese la Brasov

0 138

Fata de numarul mare de crese din perioada anterevolutionara, cand mai fiecare intreprindere avea cresa sa, dupa distrugerea industriei brasovene s-a terminat si cu aceste locuri unde parintii isi pot lasa copiii in timp ce ei sunt la lucru.
Acum, in Brasov functioneaza numai cinci crese pentru copiii cu varste de pana la trei ani, avand o capacitate de 300 de locuri, toate la un loc. Prin grija municipalitatii insa, alte doua se afla in constructie, una pe strada Mecanicilor, iar alta in cartierul Racadau, pe strada Jepilor.
Primul obiectiv aflat in amenajare va avea 100 de locuri si va fi dat in folosinta in acest an, fiind vorba despre o cladire cu doua niveluri si mansarda. Costurile se cifreaza pana acum la 2,3 milioane de lei, iar banii au fost asigurati in totalitate din bugetul local.
Primaria Brasov a inceput si lucrarile la o a doua cresa, situata pe strada Jepilor, unitate care va oferi alte 100 de noi locuri.
Anul trecut investitiile la acest imobil au necesitat fonduri de 1,88 milioane de lei, asigurate tot de la bugetul municipalitatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.