A murit sotul Gabrielei Vranceanu-Firea

A murit sotul Gabrielei Vranceanu-Firea

0 196

Fostul mare sportiv a fost inmormantat marti la cimitirul Sf. Vineri in prezenta apropiatilor. La cererea stiristei, paznicii le-au interzis strainilor sa se apropie de mormant.
Siroaie de lacrimi, ropote de aplauze si zeci de coroane de flori, asa a fost condus pe ultimul drum sotul stiristei Gabriela Vranceanu Firea, Rasvan.
Gabi Firea a plans mai tot timpul si cu glasul stins in lacrimi, aceasta a spus de cateva ori: „Nu pleca, te rog sa nu pleci!”. Desi, initial, stabilise ca inmormantarea sa aiba loc la ora 13.30 la cimitirul Sf. Vineri din Capitala, pe ultima suta de metri, Gabi, care si-a dorit sa aiba parte de intimitate, a decalat ora slujbei religioase la 11.00.
Nici un strain nu a avut voie sa se apropie de mormantul fostului mare atlet, Gabi cerand paznicilor ca toti cei care vor sa aprinda o lumanare sotului ei, sa nu fie insotiti pana la cavou.
Gabriela a fost mereu insotita de doua prietene, iar printre cei prezenti la praznic s-au numarat Mihai Gadea, Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu.
Sotul prezentatoarei de la Antena 3 era foarte bolnav, avind patologii multiple, pe linga o insuficienta renala grava, sustin surse medicale. Potrivit profesorului Dan Tulbure, seful Terapiei Intensive de la Spitalul Fundeni, sotul Gabrielei Vranceanu-Firea a ajuns in sectia pe care o conduce, simbata. „A fost internat aici mai putin de 24 de ore, cu un accident vascular cerebral foarte grav, care a fost deasupra resurselor terapeutice“, a declarat prof. dr. Tulbure. Rasvan a avut probleme cu sanatatea si in trecut, el suferind in 1998 un atac de cord. In urma cu patru luni, Rasvan Firea a fost supus unui transplant de rinichi, la Cluj, unde i se gasise un donator compatibil, asta dupa ce, timp de patru ani, se aflase pe listele de asteptare, in Bucuresti. Gabriela si Rasvan s-au casatorit in 1993 si aveau impreuna un baietel, pe Tudor Stefan, in virsta de 14 ani. Gabriela era a treia sotie a lui Rasvan. Povestea Gabrielei si a lui Rasvan a inceput in 1993 dupa divortul de a doua sotie cu care avea tot un baiat. Dupa cum marturisea pentru Formula As, acum citiva ani, chiar vedeta Antenei 1, intilnirea a avut loc cu prilejul primei editii a turneului de tenis de cimp Romanian Open Tennis, organizat in Bucuresti: „Ca jurnalist, eu intervievam toate persoanele cunoscute care se perindau pe acolo. La un moment dat, n-am mai avut timp sa revin in loja rezervata presei si-am ramas captiva in cea a VIP-urilor. M-am ghemuit intr-un colt, incercind sa nu deranjez pe nimeni, dar un domn din stinga mea a inceput sa ma chestioneze: Unde lucrez? Ce fac? Da’ cu ce ocazie? Eu i-am raspuns cam apatic. (…) Printr-un prieten comun mi-a aflat numarul de telefon si vreme de o luna a tot insistat sa ne vedem.“
Cu toate ca jurnalista era extrem de ocupata, ea si sotul ei aveau o relatie bazata pe comunicare si, putinul timp disponibil, il petreceau impreuna. „Nu e seara sa nu vad un film cu Tudor, sa nu analizez cu Rasvan noutatile zilei sau prestatia mea de la emisiunile de televiziune“, spunea Gabriela in timpul unui interviu oferit revistei Felicia. Rasvan Firea era membru al Comisiei de Marketing a FR Atletism. Moartea lui survine la numai doua saptamini de la disparitia mamei sale, Elena Firea, fost arbitru international si vicepresedinte al Federatiei Romane de Gimnastica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.