Program cu 100.000 de disponibilizari

Program cu 100.000 de disponibilizari

0 141

Vladescu, omul cu finantele, afirma ca exista un program de 100.000 de disponibilizari
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a mai adaugat ca fiecare institutie de stat va lua masuri pentru a se ajunge la aceasta cifra.
„Nu comentez deocamdata disponibilizarile de posturi. Exista un program de circa 100.000, fiecare institutie va aplica acest program. Grija mea cea mare in acest moment este de a gasi solutii pentru crearea de locuri de munca”, a declarat Vladescu.
Un act normativ, propus spre dezbatere de Ministerul Administratiei si Internelor, arata ca aproape 9.000 de angajati din primariile comunelor, peste 2.000 din administratia locala a oraselor si aproape 5.000 de angajati din structurile administrative municipale vor ramane fara loc de munca.
Vasile Blaga a afirmat ca aceste disponibilizari nu se refera la Ministerul Administraþiei si Internelor si ca totul este numai un proiect de lege care se refera la normativele de personal din administratia publica locala.
Adica, pe undeva, iar nu stie dreapta ce vrea stanga.
„In cursul anului trecut a avut loc o intalnire intre Ministerul de Finante si structurile asociative, la Busteni, si atunci au propus impreuna normative de personal pe unitatile administrativ-teritoriale. Conform normativelor si pe baza a ceea ce exista in aceste structuri s-a ajuns la concluzia ca sunt in plus, in structuri, in jur de 17.000 de oameni. Repet, este un proiect de lege propus de Ministerul Finantelor care este trimis si spre ministerul nostru (MAI – n. a.). Noi il vom analiza cu toata atentia. Nu este vorba de MAI. Sub nicio forma nu este vorba de structurile Administratiei si Internlor, ci despre unitatile administrativ-teritoriale”, a explicat ministrul de Interne.
Presedintele Alianþei Bugetarilor SedLex, Vasile Marica, sustine ca sunt vizati pentru reducerea posturilor cei aflati la varsta de pensionare, cei sanctionati si posturile vacante.
”Sunt iesiri din sistem naturale. Adica, cei aflati la limita de varsta, pensionarii, cei care cumuleaza pensia cu salariul, cei care au probleme mari in ceea ce priveste disciplina si modul in care au fost evaluati si posturile vacante care exista la ora actuala in sistem. Nu dam oameni afara”, a precizat Vasile Marica.
Ministerul Administraþiei si Internelor vrea sa faca economie la bugetul de stat, prin desfiintarea a peste 17.000 de posturi din primarii, consilii locale si judetene.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.