Autostrada Zapezii: lucrarile vor incepe in 2011

Autostrada Zapezii: lucrarile vor incepe in 2011

0 125

Autostrazile patriei sunt sublime, sunt desavarsite, sunt nemaipomenite si iubite de toata lumea, dar … lipsesc cu desavarsire!
Una dintre cele mai asteptate sosele cu multe benzi din Romania este nou botezata Autostrada a Zapezii, adica ruta ce leaga localitatea Comarnic de Brasov pe vestita vale a Prahovei.
Chiar daca lucrarile ar fi trebuit sa inceapa inca din 2009, se pare ca grandioasa constructie se lasa asteptata mai mult decat era prevazut.
Astfel ca Ministerul Transportului si-a propus un plan cincinal nu foarte maret si a anuntat ca pana in 2015 urmaza a fi dati in folosinta nu mai putin de 55 km din Autostrada Comarnic – Brasov. Motivul pentru care se intarzie intr-atat se datoreaza faptului ca lucrarile vor fi incepute abia in 2011.
„Sper ca pana la finele lunii ianuarie sa semnam contractul, ceea ce inseamna ca anul acesta va fi facuta organizarea de santier in paralel cu proiectarea”, declara directorul de la Infrastructura din Ministerul Transporturilor, Adrian Ionescu, citat de ziarul Gandul.
Cu o intarziere de peste jumatate de an, contractul de concesiune pentru constructia autostrazii Comarnic – Brasov, cea mai mare lucrare de infrastructura din Romania ultimelor doua decenii, va fi semnat pana la sfarsitul acestei luni.
Pe langa cei 42 de kilometri din Autostrada Transilvania promisi de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-au mai construit 4,22 de kilometri din centura Adunatii-Copaceni si inca 12,6 km din centura de ocolire a Timisoarei, au declarat pentru REALITATEA.NET reprezentanti ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.
Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sustine ca in urmatorii trei ani va mai construi inca 794 de km de autostrada. Mai exact, ministrul a declarat la inceputul acestui an ca pana in anul 2012 vor fi finalizati nu mai putin de 836 kilometri de autostrada.
Sa te tii atunci defilare in… dosul, scuzati!, gol cu pene de papagal ce Va avea loc in Piata Victoriei!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.