Cel mai grav furt din Romania, la Ciorogarla, Au aparut hotii ?...

Cel mai grav furt din Romania, la Ciorogarla,
Au aparut hotii ? Clanul Preda?

0 130

O mare parte din armele furate in luna ianuarie din unitatea militara din localitatea Ciorogarla au fost gasite si recuperate duminica dimineata. Informatia a fost confirmata seful DIICOT, Codrut Olaru. Se pare ca in acest jaf ar fi implicat clanul Preda. Acesta este cunoscut opiniei publice printr-o serie lunga de contraventii si infractiuni, inclusiv scandalul petrecut la inceputul anului, intr-un mall din cartierul bucurestean Drumul Taberei.
Pana acum au fost gasite cel putin 50 de arme de foc, din cele 62 furate, mare parte intr-un depozit de lemne apartinand fratilor Iordan. 20 de persoane au fost aduse la Parchetul General, in cursul diminetii de duminica, pentru audieri. Printre ele se afla si interlopul Eugen Preda. Avocatul lui Preda sustine ca la locuinta acestuia nu a fost gasit nici un indiciu care sa faca legatura intre clientul sau si cazul furturilor de arme.
Politia a organizat mai multe filtre pe DN 1, pentru a prinde alti doi suspecti, care nu au fost gasiti la domiciliu in timpul descinderilor. Acestia au fost gasiti si retinuti duminica dupa-amiaza.
Armele au fost recuperate in urma unei anchete indelungate. La actiunea de duminica au participat forte ale SRI, unitatii militare 0215, Directiei Generale de Informatii a Armatei si Inspectoratului General al Politiei. Pe baza probelor adunate, autoritatile au organizat duminica dimineata o serie de 45 de descinderi simultane in mai multe localitati din judetul Ilfov si judetele limitrofe. Pana la finalizarea acestei actiuni, anchetatorii raman rezervati cu privire la detaliile anchetei.
Inainte insa de aceasta descindere, adica in ajunul Craciunului, au fost eliberati primii suspecti…cei din ianuarie. Sa fie doar o intamplare, sau asistam din nou doar la un foc de paie al noii puteri

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.