Remedii naturiste contra indigestiei (II)

Remedii naturiste contra indigestiei (II)

0 148

Daca tot suntem in preajma sarbatorilor si tentatiile culinare sunt mari, va sarim in ajutor recomandand cateva remedii naturiste pentru a va trata in cazul unei indigestii. Desi pot fi considerate invechit, aceste remedii va pot fi foarte folositoare.
Sucul proapat de cartof are efect calmant, antiacid, cicatrizand mucoasa stomacului. Spalati bine un cartof de marime medie, taiati-l in bucati si dati-l prin masina de stors. Umpleti un pahar, un sfert cu suc de cartof si trei sferturi cu apa. Beti trei astfel de pahare intr-o zi. Unul dimineata pe stomacul gol, un alt pahar cu 10 minute inainte de masa de pranz si al treilea pahar cu 10 minute inainte de culcare. Este recomandat sa il consumati atunci cand este foarte proaspat, deoarece se oxideaza rapid si isi pierde calitatile terapeutice. De asemenea, merele, morcovii, uleiul de masline, ouale si patrunjelul au proprietati antiacide si ajuta la prevenirea indigestiei.
Coriandrul are actiune excitanta asupra secretiei gastrointestinale, stimuland astfel digestia devenita anormala. Preparati o infuzie din 3g de coriandru la 100 ml de apa clocotita, lasati la infuzat pentru 10 minute, apoi filtrati. Din aceasta infuzie beti cate o ceasca dupa fiecare masa. Un alt remediu natural sunt si tincturile din plante aromate precum magiranul si chimenul, care folosite extern, ajuta la ameliorarea durerilor cauzate de indigestie. Folositile in amestec cu ulei essential de migdale sau de masline. Combinati patru picaturi de planta cu 30 gr de ulei. Cu aceasta solutie masati abdomenul si va veti simti mai bine.
Cu aceste mici trucuri naturiste la indemana, va dorim „pofta buna”!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.