Efectele miraculoase ale afinelor

Efectele miraculoase ale afinelor

0 148

De la leacurile babesti la medicamente a fost un pas de aproximativ un veac. Totusi, din diferite motive, mai mult sau mai putin reale si palpabile, omenirea isi intoarce fata incet, dar sigur spre leacurile babesti sau, mai bine spus, spre efectele pe care plantele le au asupra organismului uman.
In acest articol facem referire la afine, fructe care se gasesc din belsug in padurile din tara noastra. Astfel, in zilele noastre, tot mai multi oameni devin constienti de importanta pe care afinele o au pentru sanatate.
Cercetarile moderne au descoperit ca afinele au foarte multe proprietati terapeutice. Fructele, frunzele, ceaiurile si sucurile de afine reprezinta o sursa extrem de bogata de vitamina A si C si de nutrienti, precum flavonoide si antocianine care ne protejeaza organismul impotriva diabetului si bolilor de inima.
Ochiul, organ al vazului, are extrem de mare nevoie de doza zilnica de afine. Afinele sporesc acuitatea vizuala, ajuta la regenerarea retinei si imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochiului. Totodata, ele usureaza adaptarea vederii la intuneric in mai putin de 30 de minute si trateaza boli precum cataracta, varicele sau glaucomul. Supranumite “insulina verde”, afinele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al persoanelor cu diabet, deoarece au o concentratie scazuta de zahar, si datorita proprietatilor sale ajuta la scaderea nivelul de zahar din sange.
O alta proprietate a afinelor e aceea de a accelera vindecarea ranilor. Continutul mare de flavonoide( pigmenti cu rol antioxidant) duce la producerea de vitamina C care la randul ei ajuta la obtinerea colagenului .Astfel se regenereaza mult mai repede celulele si implicit, se vindeca ranile. Studii au aratat ca sucul de afine sterilizeaza bacteriile. Astfel, bolile diareice si infectiile urinale sunt tratate pe cale naturala cu consumul zilnic de suc de afine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.