Dezvoltatorii imobiliari din Brasov CER insolventa

Dezvoltatorii imobiliari din Brasov CER insolventa

0 154

Dezvoltatorii imobiliari din tara, dar si din judetul nostru, se afla in pragul disperarii, nemaireusind sa gaseasca solutii viabile pentru a-si salva afacerea.
Asadar, in consecinta, unii dezvoltatori cer insolventa, promitandu-le clientilor ca ei nu vor fi afectati de aceste masuri, iar banca isi va lua si ea „partea leului”, dar un pic mai tarziu.
Firma Maurer & Kasper Construct, detinuta de doi oameni de afaceri romani cu nationalitate germana, a intrat in procedura de insolventa ca urmare a unei datorii de 1,8 milioane de euro neachitata catre Bancpost, finantatorul proiectului Avantgarden 1 din Brasov, dupa cum informeaza Ziarul Financiar.
Proiectul, format din 360 de apartamente, a fost finalizat, dar dezvoltatorii mai au de vandut ultimele 25 de apartamente, in timp ce alti aproximativ 40 de cumparatori, care achitasera avansurile, sunt intr-o situatie incerta, in conditiile in care nu au achitat restul de bani pentru a-si primi locuintele.
„Nu avem nicio alta datorie decat la banca, de 1,8 milioane de euro catre Bancpost, dar avem valori de patru milioane de euro, echivalentul apartamentelor nevandute. Ceilalti cumparatori s-au mutat, nu este absolut nimeni altcineva pagubit, iar banca isi va recupera banii, dar mai tarziu”, a declarat pentru ZF Simon Maurer, unul dintre asociatii companiei.
Apartamentele de la Avantgarden au facut cu adevarat senzatie pe piata imobiliara brasoveana datorita preturilor mici care pareau sa nu aiba concurenta, cel putin, in campania puternica de marketing pe care au avut-o. Cu toate acestea, criza economica a reusit sa distruga planurile marete ale investitorilor straini.
„In Avantgarden 3 am vandut 320 de apartamente in sapte luni de zile, dar in primul proiect am facut apartamente de lux, mai spatioase, care se vand mai greu. Nu putem muta banii dintr-o firma in alta deoarece riscam sa avem probleme cu celelalte firme”, a mai spus antreprenorul roman, care a plecat in 1983 in Germania, de unde s-a intors in urma cu cinci ani, informeaza aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.