Armasarii de la Homorod

Armasarii de la Homorod

0 137

Se cunoaste povestea trista a armasarilor din herghelia de la Homorod. La vremea respective s-a aratat cum acestia au fost la un pas de a pieri din cauza unor patroni care si-au facut suma si au lasat restul de izbeliste. Si tot asa se stie ca oameni de bine au luat scheletele ambulante si le-au ingrijit, aducandu-le, cu timpul, la starea normala.
Dar din cauza ca ar costa foarte mult sa ii sustina financiar primaria din localitate, cu fonduri pe fundul sacului, s-a decis acum, conform celor declarate de subprefectul Emil Nita, ca acesti cai sa fie scosi la licitatie de catre Directia Generala a Finantelor Publice Brasov.
In toata aceasta vara a lui 2009 s-a reusit salvarea animalelor, care, bine ingrijite, s-au intremat.
Subprefectul Emil Nita a declarat insa recent: “Acum, odata cu venirea iernii, este foarte greu sa mai fie tinuti pe banii Primariei Homorod. Costa mult hrana si intretinerea lor. De aceea s-a stabilit sa fie scosi la licitatie”.
Evaluarea fiecarui animal va fi realizatain zilele urmatoare de catre medici din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov si specialisti ai Regiei Autonome “Cai de Rasa”, dupa care vor fi scosi la licitatie.
Este bine si asa, decat sa-I vezi agonizand in mizerie si inanitie. Pacat insa ca o herghelie vestita candva in toata Europa dispare datorita unor privatizari interesate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.