Kronospan revigoreaza economia brasoveana

Kronospan revigoreaza economia brasoveana

0 121

Una dintre putinele firma brasovene care inca produce in aceste vremuri de criza este Kronospan. Si cum afacerile merg ca pe roate, actionarii s-au gandit sa-si extinda domeniul de activitate, ca deh!, ban la ban trage!
Concret, reprezentantii Kronospan au anuntat ca firma va incepe productia de placi aglomerate din aschii de lemn sau OSB, la noua sa fabrica de la Brasov, totul in urma unei investitii greenfield de 200 mil. euro.
Inedit este faptul ca fabrica de la Brasov va fi prima care fabrica OSB in Romania, ea raspunzand unei cereri sustinute a pietei locale de constructii. Costul unei constructii din OSB poate fi cu pana la 40% mai mic decat din materiale traditionale, precum BCA si caramida. Reprezentantii Kronospan au anuntat ca productia a inceput urmand ca la jumatatea lunii decembrie sa se inte in ritm normal de lucru. Desi primele termene avansate pentru inceperea productiei erau prevazute pentru aprilie 2009, imbunatatirea proiectului initial astfel incat sa raspunda celor mai exigente norme de protectie a mediului, precum si obtinerea aprobarilor pentru aceste modificari au amanat lansarea productiei.
Un alt lucru important este faptul ca, desi Kronospan a angajat deocamdata la Brasov 275 de persoane, in functie de evolutia pietei se va putea ajunge la 500 de salariati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.