ALOCATIE sub forma de bonuri valorice

ALOCATIE sub forma de bonuri valorice

0 155

Alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor, fara discriminare. De aceasta beneficiaza toti copiii in varsta de pana la 18 ani. Ea este acordata si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora. Tinerii repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.
In acest an, alocatia a fost marita de la 40 de lei la „fabuloasa” suma de 42 de lei, punguta copiilor din Romania fiind asadar majorata cu „doi bani”, ca in poveste.
La 20 de ani de cand s-a adoptat Conventia Drepturilor Copilului, minorii atrag atentia asupra importantei drepturilor lor, a necesitatii aplicarii principiului interesului superior al copilului, accesul la educatie si impactul negativ al crizei economice asupra copiilor.
In cadrul campaniei „Asculta-i si apara-le drepturile!”, derulata de UNICEF, „Salvati Copiii” si ANPDC in 15 judete si mai bine de 300 de scoli, fiind implicati peste 10.000 de copii si 300 de voluntari „Salvati Copiii”, Grupul National de Initiativa al Copiilor a lansat mai multe semnale de alarma si a propus recomandari pentru solutionarea unor probleme considerate esentiale.
Una dintre aceste modificari in favoarea lor a vizat si alocatia de stat.
Copiii au propus acordarea alocatiilor si a altor forme de ajutor pentru copil si familie sub forma unor bonuri (similare bonurilor de masa) pe baza carora sa poata fi cumparate doar rechizite, alimente si imbracaminte pentru copii (tocmai pentru a anula obiceiul din destule familii in care parintii cheltuiesc alocatia copiilor pe bautura).
Cei care acorda aceasta alocatie ar trebui sa se asigure ca ea este folosita in scopul in care a fost oferita, adica spre binele si doar in beneficiul copilului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.