Partid ecologist gata poluat

Partid ecologist gata poluat

0 177

Pe firmamentul partiduletelor a aparut Partidul Uniunea Ecologistilor din Romania. Dupa titulatura, toti ecologistii au dat navala pe acolo ca sa-i formeze batalioanele. Personal, cunosc o seama de membri ai principalelor formatiuni ecologiste din Romania, PER si Verzii, care nu s-au inghesuit sa rupa portile acestui nou partidulet, nascut in fapt de seara electorala si dintr-o retorta special comandata, in care sa existe extras de intelepciune. Probabil cel care s-a prezentat cu comanda in laboratorul vrajitoarelor vrea sa demonstreze cat de multi ii admira haina si tinuta, infiind inca un homuncul cu cap patrat.
Iar faptul ca aceasta noua formatiune ecologista s-a nascut poluata este demonstrat de protocolul incheiat, chiar inainte de primul oracait, cu PD-L, in sustinerea lui Basescu.
Astfel, PD-L a incheiat un protocol de colaborare cu Partidul Uniunea Ecologistilor din Romania, iar prin acordul semnat de cele doua formaþiuni politice s-a stabilit sustinerea comuna a lui Traian Basescu pentru obtinerea unui al doilea mandat de presedinte, acesti pseudoecologisti sustinând ca au 37.000 de membri.
Presedintele Partidului Uniunea Ecologistilor din Romania, Cornel Protopopescu, a afirmat ca il sustine pe Traian Basescu la alegerile prezidentiale datorita faptului ca programul electoral al acestuia se refera si la problematica mediului.
Sanchi, Barba Rossa! Da’ ce, toti ceilalti au infierat practicarea ecologismului?
„In programul domniei sale se regasesc capitole din ceea ce putini contracandidati au: probleme legate de mediu, de refacerea si reconstructia mediului”, a declarat Protopopescu. El a precizat ca partidul recent infiintat isi propune sa participe la urmatoarele alegeri si sa contribuie la unificarea miscarii ecologiste din Romania.
Se pare ca acest Protopopescu ii crede pe ecologisti tare incuiati daca spera sa-i adune sub aripa sa.
Intrebat pe cati sustinatori ecologisti poate conta presedintele Basescu, Protopopescu a raspuns: „Exista o dinamica in miscare a membrilor partidului nostru, unii au venit, altii au plecat. Ne-am inscris la tribunal cu 27.000 de membri, iar acum estimam ca sunt cam 37.000 deoarece sunt mai multi cei care ni s-au alaturat decat cei care au plecat.”
De unde naiba or fi plecat cei care au plecat, daca partidul abia s-a infiintat?
La randul sau, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ca partidul sau este interesat, prin acest acord, sa mareasca baza de sustinere a candidaturii presedintelui in exerciþiu.
„Ecologia este preocuparea dansilor inca din 1990 si e una din temele importante de dezbatere politica in Uniunea Europeana si la nivel mondial. In al doilea rand, in campanie fiecare vot conteaza si fiecare formatiune politica ce sustine candidatul PD-L este binevenita”, a declarat Videanu.
Poate intr-o zi vom afla si cu cat a cotizat PD-L ca dar de botez la infiintarea acestor ecologisti plini de noroi si funingine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.