Tren de epoca pe ruta Sfantu Gheorghe – Comandau

Tren de epoca pe ruta Sfantu Gheorghe – Comandau

0 163

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, considera ca locomotiva de epoca achizitionata recent de autoritatile locale a fost o afacere buna, nu doar pentru ca a fost ieftina, ci si pentru ca va putea fi folosita in viitor pentru a transporta turistii din orasul resedinta de judet pana la Comandau.
”Multi ar putea spune ca locomotiva nu era o prioritate pentru oras, dar, daca nu o cumparam, ajungea la fier vechi. Consider ca aveam obligatia sa salvam acest monument care a fost fabricat in urma cu 100 de ani la Viena”, a declarat Antal Arpad.
Edilul a adaugat ca si Consiliul Judetean Covasna a achizitionat mai multe vagoane si locomotive, cu intentia de a repune in circuitul turistic calea ferata de la Covasna – Comandau, iar municipiul Sfantu Gheorghe s-ar putea ralia la acest proiect.
Locomotiva a fost cumparata saptamana trecuta de la S.C. Brafor Brasov, cu aproape 60.000 de lei, adica 20% din pretul de pornire a licitatiei, stabilit la 64.000 de euro.
Luna trecuta, Consiliul Judetean Covasna a alocat 170.000 de lei pentru achizitionarea altor trei locomotive cu aburi, cu o vechime cuprinsa intre 50 si 100 de ani.
Autoritatile covasnene, care vor sa reabiliteze si sa repuna in functiune linia ferata forestiera si Planul inclinat de la Comandau, au mai cumparat, in ultimii ani, cinci locomotive cu aburi si 30 de vagonete pentru transportul turistilor.
Proiectul bate pasul pe loc insa, din cauza unor probleme legate de proprietatea terenului.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.