Apartamente ieftinite de criza la Brasov

Apartamente ieftinite de criza la Brasov

0 133

Preturile apartamentelor sunt din nou in scadere. Efectul de domino al crizei face ca lipsa creditelor oferite de banci sa scada si mai mult valoarea imobilelor.
Bancile au decis, asadar, sa nu mai acorde credite pentru locuinte doi si trei, ceea ce va face ca numarul cererilor pentru acest segment de locuinte sa scada.
Din cauza suprafetelor mici, multi dintre cei care isi doreau neaparat o locuinta optau pentru o astfel de varianta care acum a fost restrictionata de masura aplicata de banci.
Preturile apartamentelor vechi au continuat sa scada in luna octombrie a acestui an dupa scumpirea generate de lansarea programului “Prima casa” in lunile iunie-septembrie. Sumele cerute pentru ultimele locuinte scoase la vanzare sunt cu 12% mai mici fata de luna august, conform unei analize realizate de Imopedia.
“Dinamica cifrelor ne arata ca nici proprietarii si nici agentii imobiliari nu mai cred in mirajul revenirii cererii. Cel putin nu in acest an. S-a ster cu buretele efectul de crestere a preturilor indus de programul “Prima casa” in lunile de vara”, potrivit firmei, citate de Evenimentul Zilei.
In lipsa clientilor, agentiile imobiliare si proprietarii continua sa scada preturile locuintelor. Iata cum arata piata imobiliara la Brasov unde pretul minim al unui apartament vechi cu doua camere este de 41.000 de euro.
Potrivit unei analize realizata de site-ul de profil imobiliare.ro, preturile apartamentelor situate in orasele mari si-au continuat prabusirea si in luna octombrie.
In orasul nostru, piata imobiliara isi continua evolutia descendenta inregistrata pe tot parcursul anului, inregistrand noi limite minime.
Astfel, in octombrie, pretul mediu de strigare pentru un apartament vechi cu doua camere cu o suprafata de 52 mp a scazut cu 3%, de la 52.387 euro pana la 50.679 euro.
Pretul mediu pe metrul patrat, 974 euro, reprezinta cea mai scazuta valoare inregistrata in ultimele douasprezece luni.
Pe piata brasoveana exista numeroase oferte care coboara considerabil sub acest pret, 41.000 – 43.000 euro, in zone precum Tractorul, Bartolomeu sau Florilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.