Tudor Gheorghe a strigat „Muica!” la Dramatic

Tudor Gheorghe a strigat „Muica!” la Dramatic

0 191

In pragul iernii, Tudor Gheorghe le-a adus melomanilor brasoveni…Vara! Indragitul artist a cantat joi seara pe scena Teatrului Sica Alexandrescu, acompaniat de corul si orchestra Filarmonicii Brasov. Spectacolul exceptional sustinut de bardul oltean face parte din ciclul „Anotimpurile mele Vara – Toamna 2009”, si marcheaza 40 de ani de cand Tudor Gheorghe s-a lansat cu recitalul „Menestrel la curtile dorulu”. Brasovenii au umplut pana la refuz sala Teatrului. Chiar si scarile au fost ocupate de iubitorii muzicii neintrecutului artist craiovean, dupa ce organizatorii au vandut toate biletele, la pretul de 60-80 de lei bucata. De-a lungul carierei sale de 40 de ani, Tudor Gheorghe si-a creat un public al sau, pe care il rasplateste pentru fidelitate prin spectacole unice. Tineri, adulti, varstnici vin la concertele maestrului atrasi de magia muzicii lui Tudor Gheorghe:
Izestrat cu harul de a pune pe note versurile nemuritoare ale marilor condeie lirice romanesti, bardul Tudor Gheorghe nu are preferinte cand vine vorba de poetii pe care ii canta pe scena. Artistul a marturisit la Brasov ca daca ar trebui sa aleaga intre Nichita Stanescu, Mihai Eminescu, Lucian Blaga ar fi ca si cum ar trebui sa spuna la care dintre copiii sai tine mai mult.
La 40 de ani de cariera, Tudor Gheorghe nu are de gand sa se opreasca din drumul si menirea sa. Pregateste deja un nou spectacol ce va purta numele „Degeaba” dar si alte albume pe care vrea sa le termine pana la sfarsitul anului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.