Subiectele pentru BAC 2010 se gasesc pe internet

Subiectele pentru BAC 2010 se gasesc pe internet

0 191

Modelele de subiecte pentru Bacalaureatul din 2010 au fost facute sambata, 31 octombrie, publice pe site-ul www.subiecte2010.edu.ro. Cei interesati gasesc aici modele pentru probele la limba romana, limbile materne, dar pentru probele de istorie, matematica, biologie, chimie, fizica, informatica, economie, filosofie, geografie, logica si argumentare, psihologie si sociologie.
Incepand din acest an, Bacalaureatul are o noua structura si va avea doua etape.
Prima etapa va fi sustinuta in luna februarie, cand elevii claselor a XII-a vor fi evaluati oral la limba romana si la limbile materne. Aceste probe nu vor fi notate, ci fiecare elev va primi un certificat de competenta, urmand ca la finalul clasei a XII-a sa sustina inca trei probe scrise, limba romana, o proba obligatorie corespunzatoare profilului si inca o proba la alegere, in functie de profilul absolvit.
Subiectele au fost publicate in ultima zi din luna octombrie.
Prim-ministrul Emil Boc a declarat urmatoarele: „Cu privire la examenul de bacalaureat, termenul de 31 octombrie pentru postarea pe site a modelelor de subiecte pentru examenul de bacalaureat, astfel incat elevii sa stie la ce sa se astepte la examenul de sfarsitul acestui an, un examen, asa cum am spus, simplificat, in raport cu anii trecuti, in sensul ca, in luna iunie-iulie, vor avea doar trei probe, iar pana atunci, pe parcursul anului, vor avea cele trei modalitati de evaluare a competentelor digitale, de comunicare in limba romana si de limba straina.”
Probele orale se vor tine cu o luna mai tarziu decat au fost programate initial, Emil Boc consultandu-se in aceasta privinta cu elevii claselor a XII-a
Elevii se vor inscrie in intervalul 14 – 18 decembrie 2009 pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat 2009-2010.
Probele orale se vor sustine incepand cu 15 februarie 2010:
15 – 17 februarie 2010 – prima proba (proba A): evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana
17-19 februarie 2010 – a doua proba (proba B): evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna
19 – 29 aprilie 2010 – a treia proba (proba D): evaluarea competentelor digitale
31 mai – 4 iunie 2010 – a patra proba (proba C): evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.