Strada Sforii din Brasov

Strada Sforii din Brasov

0 202

Se pare ca insularii – si aici este vorba de britanici – se intereseaza tot mai mult de Romania si, dupa cum s-a vazut si din recomandarea catre turistii de la ei sa viziteze Poiana Brasov, de municipiul nostru.
Astfel, in opinia site-ului turistic tonic.com, Strada Sforii din Brasov – acea straduta in care doi oameni abia de pot trece unul pe langa altul si care nu stiu daca are mai mult de un metru latime, aflandu-se ceva mai jos de Poarta Schei, pe dreapta – este una dintre cele mai romantice locuri din Europa.
Specialistii britanici ai publicatiei online afirma ca aceasta strada trebuie vizitata, in special de Ziua Indragostitilor.
Straduta are o latime intre 111 si 135 de centimetri latime si o lungime de 80 de metri si este consideratã ca fiind cea mai ingusta strada din Europa.
Ca istoric, in urma cu secole, Strada Sforii era folosita pe post de cale de acces pentru pompieri, precum si pentru miscarile de trupe in cazul ca cetatea era atacata. Straduta brasoveana se regaseste astfel printre cele mai romantice locuri din Europa, alaturi de alte monumente unicat, printer care si Poarta Sarutului din Targu Jiu, la noi in tara.
Din pacate, edilii locali nu au grija ca aceasta cunoscuta straduta in Anglia sa fie cel putin la fel de cunoscuta si in urbea noastra, prin indrumari si afisaje pentru cei care viziteaza Biserica Neagra sau Sinagoga, aflata la doi pasi mai sus.Astfel straduta ar putea deveni obiectiv turistic important si, cu putina fantezie, aducatoare de mici venituri in vistieria locala, prin stabilirea unei taxe pentru a se trece prin ea, de pilda. De putut se poate, si inca foarte usor, dar trebuie si vointa unui bun gospodar.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.