Garda Maghiara ameninta romanii din Ungaria

Garda Maghiara ameninta romanii din Ungaria

0 181

Mai multi romani stabiliti in Ungaria, printre maghiari si convietuind pasnic cu acestia, au primit scrisori de amenintare de la Garda Maghiara.
Incidentul xenofob s-a petrecut intr-o comunitate de romani din Ungaria. Mai multi romani au primit scrisori de amenintare de la Garda Maghiara, iar unii s-au ales chiar si cu geamurile sparte. Oamenii declara ca politia nu se implica, ba chiar ca i-ar sustine din umbra pe extremisti.
Iata un exemplu.
Marin Crisan si-a facut acum cativa ani o casa in localitatea Battonya, intr-un cartier in care mai locuiesc romani, unguri si sarbi. Au trait in liniste pana acum, cand omul s-a trezit cu geamurile sparte. Mai mult, in cutia postala a gasit si o scrisoare de amenintare.

Romanii din localitate spun ca se tem, mai ales ca politia nu a facut nimic pentru a-i prinde pe extremisti. Autoritatile locale se declara ingrijorate de incident, dar asta nu-I incalzeste pe romanii agresati daca nu se iau masuri concrete. Celorlalti romani care traiesc in Battonya nu le vine sa creada ca in mica localitate s-au intamplat astfel de incidente.
Garda Maghiara este o organizatie de extrema dreapta din Ungaria, fondata in 2007 de partidul Jobbik si scoasa in afara legii de Tribunalul Budapesta in decembrie 2008.
Si uite cum, din cauza unor nebuni, se strica un echilibru cu greu creat. Iar in Romania, cativa netrebnici mai vor autonomie.
Ce este de facut? Sa punem mana pe par, dupa principiul cainelui calcat pe coada care te musca? Asta inseamna secolul XXI?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.