Revine vremea rea

Revine vremea rea

0 193

In aceasta ultima saptamana a lui octombrie, ploile si burnita revin in tara spre jumatatea saptamanii.
Vremea se pregateste de schimbare. Spre jumatatea saptamanii, ceata si norii josi vor deveni fenomenele cele mai importante, iar ploile slabe si burnita vor ocupa si ele buna parte din aceste zile.
Vremea a fost frumoasa ieri in toata tara. De astazi insa, cerul se anunta variabil in zonele de deal si de munte, cu un vant aproape imperceptibil si 21-22 de grade la Piteºti, Valcea si Brasov. Cel mai frig se asteapta sa fie in Delta si pe litoral, unde maximele nu trec de 14-15 grade.

Saptamana continua tot cu soare darnic peste dealuri si munti. La campie, ceata insa va bifa din nou orele diminetii, iar pe ici pe colo, burnita intra si ea in peisaj. Peste zi, tot peste zonele joase de relief, norii vor trena, fara a aduce insa ploi. Cele mai mici temperaturi se asteapta pe litoral, unde vor fi in jur de 15 grade, in timp ce in Lunca Dunarii vor fi chiar si 21.

Abia spre jumatatea saptamanii viitoare, o masa de aer rece, polar, va schimba aspectul vremii, readucandu-ne treptat temperaturile normale pentru un sfarsit de octombrie.

Astfel, se aduna nori peste toata tara, dar ploile vor fi slabe. Se asteapta si burnita in sud-vest, centru si nord-est, dar numai pe arii restranse in rest. Vantul prinde putere pe crestele montane, iar temperaturile pierd putin din avant. Se asteapta, asadar, de la 13 grade in nordul Moldovei, pana spre 20 de grade in sud, la Giurgiu si Calarasi.

Urmeaza apoi cenusiul noiembrie, cand si soarele, daca va aparea de dupa nori, va purta dinti electorali.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.