Cancescu l-a desfiintat pe Nita in efigie

Cancescu l-a desfiintat pe Nita in efigie

0 214

Suprefectul Emil Nita a aflat de la jurnalisti ca Aristotel Cancescu i-a desfiintat postul! Gazetarii tocmai veneau de la o conferinta de presa, despre care redactiile fusesera instiintate ca urma sa o tina vicele judetului Kovacs Attila. Faxul de informare continea, insa, si micul detaliu ca la intrunire urma sa participe si Aristotel Cancescu, asa ca nu era greu de presupus ca seful judetului va monopoliza discutia cu subiecte grase.
Si a facut-o. Cu o morga victorioasa, Cancescu le-a comunicat jurnalistilor ca s-a gandit sa-i desfiinteze subprefectului Emil Nita postul de functionar pe care il ocupa in Consiliul Judetean inainte de a fi detasat la Prefectura pentru a prelua functia din prezent. Aristotel Cancescu nu s-a ferit sa spuna ca in acest fel spera ca Nita sa isi piarda si calitatea de subprefect. Dupa cum nu s-a jenat sa dezvaluie ca ia aceasta masura, dezamagit ca Nita nu i-a facut pe plac si nu a atacat in contencios hotararea de Consiliu Local care a invalidat mandatele de consilieri locali ale liberalilor Vasile Bran si Iulian Mara, care fac paianjeni incercand sa intre in forul local.
Acelasi pacat de ignorare a hatarului aristotelian a comis la vremea ei si subprefecta Adriana Dontu, careia Cancescu i-a obtinut mazilirea de la Guvernul Tariceanu pentru insolenta si nesupunere.
Emil Nita a fost luat ca din oala de decizia lui Cancescu, dar chiar si perioada scurta pe care a petrecut-o la Prefectura l-a rodat indeajuns incat sa declare ca e un om harsit cu politicalele ca sa nu raspunda acuzelor ca face jocul PD-L-ului inca de la instalarea in functie. Specialistii in materie juridica spun ca decizia lui Cancescu este insa ilegala, in lipsa avizului din partea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si a unei hotarari a plenului Consiliului Judetean.
Ce nu a dezvaluit Cancescu este propria iritare in legatura cu mentinerea lui Emil Nita in functie, chiar si dupa retragerea PSD de la guvernare. Ceea ce inseamna fie ca PD-L-ul nu are un om pe care sa il puna in loc, fie ca este suficient de satisfacut de prestatia lui Nita cat sa nu vrea sa-l schimbe.
Gestul lui Cancescu dinamiteaza insa protocolul la nivel local dintre liberali si pesedisti, pe care seful judetului il invoca ori de cate ori are ocazia. Fostul ministru Constantin Nita, presedintele PSD Brasov, a evitat sa remarce situatia si s-a marginit sa declare ca va discuta cu Aristotel Cancescu pentru a gasi o solutie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.