Ce faci, doctore?

Ce faci, doctore?

0 194

Si uite ca medicul Sorin Oprescu, primar al Capitalei, s-a apucat sa candideze la presedintia Romaniei!
Stiindu-l ca, mai in primavara, a promis sa nu se baga la prezidentiale, il si intreb:ce faci, doctore? Ti-ai dat cuvantul, te-ai jurat si-ai planuit sosele suspendate peste Bucuresti, mai lungi decat cel mai lung carnat. In seama cui le lasi?
Dar uite ca, asa cum era de asteptat, aerul inaltimilor l-a atras si pe doctor, asa ca Sorin Oprescu si-a anuntat ieri dupa-amiaza, la orele 16,00 trecute fix, intentia de a candida la presedintia Romaniei, la doua zile de la anuntul „surpriza” facut de actualul sef al statului, Traian Basescu.
„Candidez fara niciun fel de obligatie fata de vreun partid politic. Candidez ca sa reprezint toti oamenii, indiferent de ideologia lor politica. Candidez ca un om care a trecut prin multe si a vazut multe in aceasta viata. Candidez ca un om care spera ca fiecare dintre noi, in Romania, sa poata trai cu adevarat. De prea mult timp romanilor le lipseste un presedinte care sa ii uneasca, care sa-i motiveze sa traiasca impreuna ca un popor”, a spus Sorin Oprescu la anuntarea candidaturii sale pentru presedintia Romaniei.
Ce e, doctore, te-ai inspirat din discursul lui Zelea – Codreanu?
„Candidatura mea este un apel la independenta, avem dreptul la fericire, sa fim oameni si sa ne bucuram de viata”, a spus Oprescu.
„20 de ani de tranzitie mincinoasa, care au venit dupa 40 de ani de comunism, se opresc aici. Sunt doctor si oamenii asteapta de la mine inainte de tratament un diagnostic. Diagnosticul e clar: Romania e pe un loc gresit, e prost condusa, speriata de crize, ingenuncheata de politicieni si saracitã de politicile lor. Romania este o tara obosita, divizata, dominata de conflicte si de ura, este o tara blocata institutional, politic si economic. Oamenii sunt dominati de grija zilei de maine, dezorientarea si lipsa de perspective este acuta. Oamenii politici au esuat”, a afirmat primarul Capitalei.

„Ne cream iluzia ca putem trece peste haos, coruptie, minciuna”, a mai sustinut el, spunand ca politicienii si-au facut averi, s-au cocotat la conducerea partidelor, folosindu-se de munca altora.
„Liderii partidelor de dreapta au pacalit milioane de oameni cu idealuri de dreptate si adevar. Liderii partidelor de stanga au mimat grija pentru oameni. Sunt toti o apa si-un pamant. Daca au puterea sa se schimbe, sa o faca, daca nu, sa ne lase in pace. Sa lase Romania! Partidele sa nu-si mai bage nasul in viata noastra si sa nu mai decida ele tot ce misca”, a mai spus el.
Sorin Oprescu a mai afirmat ca in prezent partidele politice „sunt captive intereselor marunte” si nu mai reprezinta vointa poporului din cauza liderilor acestora, pe care i-a catalogat ca fiind „smecheri, combinatori si manipulatori”.
Ce faci, doctore? Desfiintezi clasa politica? Chiar crezi ca Romania este un bantustan, unde seful de trib taie si spanzura? Te doresti inapoi in vremurile in care unul conducea, berbecul turmei, si ceilalti il urmau? Este drept ca majoritatea politicienilor nu-si merita locul si numele, dar de aici si pana a desfiinta clasa politica, existenta oriunde in lumea civilizata mai mult sau mai putin, este cale lunga. Ce, doctore, te iei dupa Basescu, etaland populism ieftin, ca este mai la indemana? Halal!

„Sunteti tineri si vreti un viitor? Pentru ei (politicienii, n.a.) nu existati. Asa nu se mai poate, ca om, ca dascal, ca doctor, ca primar, ca politician, eu personal nu mai pot”, a afirmat Oprescu, zdrobind aproape microfonul de atata indignare si revolta.
„S-a ajuns aici pentru ca oamenii politici au esuat. Din 1989 si pana acum. Acestia s-au inhaitat si au format un guvern care a fost avortat saptamana trecuta. Dupa sase luni si-au dat seama cat de corupti sunt ministrii celorlalti. Din pacate in toata aceasta disputa nu este vorba de oameni. Dumneavoastra, dragi romani, nu existati. Existati insa, pentru mine. Eu nu mai pot. Cand ies in strada nu ma intalnesc cu carnete de partid, ci cu oameni, cu romani. Faptul ca nu am trait niciodata din politica m-a ajutat sa cunosc politica lucid. Sunt toti o apa si un pamant, s-au folosit de partide ca sa-si faca averi”, a concluzionat Oprescu.
Doctore, dupa acest discurs eu refuz sa fiu „dragul tau roman”. Te-am simpatizat pentru ca esti golanas ca mine si ti-am dorit succes la primariale. Dar nu sunt dispus sa am ca sef de stat un om care, lansandu-se spre Cotroceni, imi tine o lectie de recenta istorie, traita si de mine in conditii mult mai aspre, fara sa spuna in schimb nimic despre ce are de gand sa faca concret, daca iese presedinte.
Doctore, se pare ca aerul din Primarie nu ti-a priit si ai luat-o razna pe apele Dambovitei. De ce nu ti-ai vazut de recordurile tale cu Mosi Craciuni si alte sosele si momele suspendate, ca romanul vede si singur, pana la urma, unde si cine este Harap Alb si care e Spanul?
Doctore, ce sarpe te-a muscat de te-ai apucat de dracovenii? Cui ii povestesti de candidatura independenta sub flamura lui Frunza Verde?
Doctore, du-te in baie si uita-te adanc in oglinda, in ochii tipului care te priveste de acolo. Poate descoperi de care boala sufera!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.