Pogea si eternele noi runde

Pogea si eternele noi runde

0 183

Ieri, la intalnirea cu reprezentantii sindicatelor greviste, Gheorghe Pogea a propus acestora o noua runda de discutii.
Astfel, intalnirea ministrului interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, totodata ministrul titular al Finantelor, cu sindicatele a inceput nu sub cele mai bune auspicii. Ministrul i-a indemnat pe sindicalistii, din start, sa tina cont de realitatile economice ale Romaniei, iar acestia i-au ripostat ministrului sa tina cont, in schimb, de realitatile sociale.
Caci, daca stam sa ne gandim, pe a bune, realitatea aceasta economica a fost indusa mai ales de domnul Pogea, de domnul Videanu, de domnul Berceanu, de alti cativa pedelisti mai de pe laturi, dar toti ascultand de presedintele Basescu, prin intermediul lui Boc. Nu i-am numit aici pe fostii ministri pesedisti, pentru ca acestia au avut de pastorit ministere care ar fi trebuit sa imparta banii adusi din sectorul economic productiv al guvernului, i-am numit pe responsabili mai sus.
Gheorghe Pogea, ministru al Finantelor, dar si ministru interimar al Muncii, a declarat ca bugetarii inca nu au fost afectati de criza si ca cei care au fost afectati cel mai rau sunt cei din sectorul privat. Ministrul Muncii a mai spus ca este deschis unei noi runde de discutii cu sindicatele.
In primul rand, este o metoda pedelista aceasta de a se uita si de a arata in alte ograzi, in loc sa incerce maturarea prin cea proprie a belelelor, si asta doar-doar ar putea inchide gurile nemultumite
In al doilea rand, cate noi runde mai are de gand sa poarte Guvernul cu sindicatele? Ca te saturi de acest joc steril, fara rezultate decat o traista cu minciuni. Si inca nu s-a ajuns la capat, din partea sindicatelor!
„Vom continua reforma cu orice pret, iar sindicatele trebuie sa tina cont de realitatile economice. Trebuie sa avem si dinamica evolutiei sectorului bugetar din ultimii ani. Cheltuielile de functionare ale statului astazi sunt nepermis de mari. Orice masura pe care o luam trebuie sa tina cont si de ceea ce se intampla in sectorul privat. Oamenii din sectorul privat au avut cel mai mult de suferit. Ei si-au pierdut locurile de munca”, a declarat ministrul Finantelor si al Muncii, Gheorghe Pogea, la iesirea de la discutiile cu sindicatele.
Din nou schema cu ograda altuia! In ce priveste cheltuielile cu functionarea statului, de ce a trebuit sa fie infiintate ministere, directii etc., in favoarea pedelista?
Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, le-a spus sinducalistilor ca este dispus sa discute si 24 de ore din 24 ca sa fie evitate eventuale proteste in luna noiembrie, in perioada campaniei electorale, „pentru a nu da conotatii politice”.
Pai degeaba discuti 24 din 24, cand tu mergi, ca boul sau magarul – nu ma refer la domnul Pogea, am auzit ca este inginer – cu aceeasi placa impusa, fara sa accepti nici cat negru sub unghie si altceva, in plus impletind printre vorbe promisiuni de viitor in care nici tu nu crezi?

„Am facut apel la cei prezenti, le-am spus ca ministrul Muncii, impreuna cu ceilalti reprezentanti ai guvernului, au toata disponibilitatea de a dialoga. Suntem dispusi sa stam si 24 de ore la discutii, dar sa incheiem aceste lucruri pana in luna noiembrie, pentru a evita manifestarile pe perioada campaniei electorale, pentru a nu da conotatii politice”, a afirmat Pogea.
Oricum, acestea exista si sunt produse de insasi oferta pedelista.

El a amintit ca Legea unitara a salarizarii permite continuarea dialogului prin infiintarea unei comisii interministeriale care are ca scop simplificarea acestei legi si corectarea anumitor deficiente dupa intrarea in vigoare a legii.
Dar atunci de ce s-au grabit cu lansarea pe piata a acestei legi, cum nu si-au dorit-o celelalte parti in cauza, ele solicitand dialog inainte de asumarea raspunderii?

Mai poate fi mentionat faptul ca la discutii a participat si primul ministru Emil Boc, sa stea de straja ca ordinele venite de la Zeus sa fie executate la timp si intocmai.
Vai de mama lor!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.