Basescu – bilantul unui mandat: fatarnicie si neputinta!

Basescu – bilantul unui mandat:
fatarnicie si neputinta!

0 198

Acum, ca s-a vazut calare pe o martoaga schioapa, Traian Basescu isi da arama pe fata, privind si mai aprig cu un ochi la faina si cu celalalt la slanina in timp ce declara, oficial, in fata unei multimi adunate si a camerelor de luat vederi: „Nici eu, nici Guvernul, nici BNR nu ne-am propus sa scoatem tara din criza”.
Presedintele Traian Basescu a reusit sa declare ieri, la Ludus, ca nici el, nici Guvernul sau BNR nu si-au propus sa scoata Romania din criza, ci doar sa-i limiteze efectele, depasirea acesteia depinzand de iesirea din crizã a pietelor de export ale tarii.
„Nici eu, nici Guvernul, nici Banca Nationala nu ne-am propus sa scoatem tara din criza. Actuala criza este o criza globala si Romania este dependenta de ce se intampla la nivel global. Tarile ori ies toate din criza, ori raman toate in criza”, a declarat seful statului, fara sa aiba, datorita inculturii, nici pic de capacitate de discernamant si, de aceea, inducand cu nonsalanta in eroare.
Marele muschetar al imoralitatii politico-economico-sociale interprerteaza aiurea sloganul „toti pentru unul, unul pentru toti”. Asa ceva nu se practica in actualul context, cat ar fi Uniunea Europeana de uniune. Fiecare, cand a dat de beleaua crizei, a cautat sa spele rufele murdarite de aceasta ca sa iasa curat la lumina unui nou inceput.
In schimb, regimul Basescu s-a lasat dus de valtoare, cu incapacitati in domeniile principale – si ma refer la ministere – insa avand grija sa-si traga smantana ramasa, dar lasand tara de izbeliste.
Regimul Basescu nu asteapta sa faca pasul de iesire din criza gata pregatiti spre a fi in randul celorlalte tari ale Uniunii. Datorita incapacitatii de guvernare, asa cum nu se intampla la altii, vom iesi din criza, poate trasi de Europa, care are nevoie, cat de cat, de noi, cu ghete rupte si haine zdrentuite. Insa Basescu vrea sa ne lamureasca imposibilitatea altei iesiri, luandu-ne de prosti, dar uitand ca suntem multi.
Basescu a spus ca iesirea din criza depinde de iesirea din criza a tarilor care constituie principalele piete de export ale Romaniei: Franta, Germania, Marea Britanie si Spania.
„Romania nu va trece la crestere economica pozitiva inaintea acestor tari, marile piete de export ale Romaniei pentru ca de acolo ne-a intrat criza in casa”, a apreciat presedintele.
Si presedintele greseste. Nu tarile occidentale inghit exportul nostru, in principal, ci altii mai necajiti ca noi. Iar in ce priveste iesirea din criza, oare Basescu ii crede pe toti romanii atat de limitati ca trupa sa si mai prejos ca el? Basescu este convins ca romanii nu stiu sa urmareasca si presa straina si se minuneaza doar de activitatile si escapadele nocturne ale fiica-si EBA? Daca ar baga in seama si aceasta posibilitate, s-ar exprima altfel, caci tarile citate de el au stopat criza si acuma se pregatesc, conform unor planuri gandite din clipa in care aceasta fantoma economica i-a atins, sa iasa la lumina. Doar el si turma sa de plavani si vacute vopsite tip Milka au stat numai la pascut, furand u-si propriul popor.

Basescu a precizat ca, in conditiile expuse de el, principalele obiective ale Guvernului si ale BNR au fost mentinerea cursului de schimb dintre leu si euro la un nivel rezonabil de 4,2 – 4,3 astfel incat exportatorii sa fie incurajati sa faca export in continuare, precum si finantarea deficitului bugetar, ambele conditii justificand imprumutul de la FMI. Basescu a mai spus ca politica Executivului a inceput sa dea rezultate, referindu-se la o ajustare apreciabila a deficitului de cont curent care a fost redus de la 13,5% in 2008 la 5,5% in momentul de fata. Basescu a spus ca reducerea a fost posibila si datorita reducerii consumului populatiei.
Daca nu ar trebui sa-mi exprim ganduile in cadrul unui articol, as striga: „Hai sictir!”
Dar asa arat doar ca Basescu nu a amintit cat este deficitul in orice domeniu in Romania si ca toate imprumuturile, cunoscute public sau nu, le va plati acest popor de care el si gasca si-au batut joc la sange si ci minciuna si nesimtire.
„Specialistii estimeaza ca in trimestrul II al anului viitor vom relua cresterea economica pozitiva. Cresterea economica negativa se va reduce din trimestrul IV al acestui an”, a mai spus Basescu, reiterand ca din trimestrul al doilea al anului 2010 va incepe cresterea economica pozitiva.

Stimati cititori, cei care aveti cat de cat habar de vreo limba straina, intrati pe internet si va veti lamuri ce parere au occidentalii despre Romania lui Basescu. Nu vreau sa scriu mai mult, caci ma stiti antibasescian si poate nu-mi credeti argumentarile repulsiei. Accesand mass-media straina va veti convinge singuri cata minciuna este exprimata de Basescu numai cand incepe sa se uite la multime, ca sa nu mai vorbim de momentul deschiderii gurii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.