Codruta Kovesi noul si vechiul procuror general

Codruta Kovesi noul si vechiul procuror general

0 201

Dupa o prima amanare, potrivit unui comunicat de presa al Presedintiei, Traian Basescu a semnat decretul pentru reinvestirea in functia de procuror general pentru inca trei ani a Codrutei Kovesi – cu toate ca CSM daduse aviz negativ propunerii de reinvestire.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ii inaintase vinerea trecuta presedintelui Traian Basescu propunerea de reinvestire in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Laurei Codruta Kovesi.
Sunt zvonuri, avand la baza mai multe critici exprimate de Traian Basescu la adresa lui Kovesi, si modul incalificabil in care a evoluat conflictul din Justitie, ca in zona Cotroceni si PD-L se dorea o schimbare. Dupa cateva tatonari si refuz din partea unor personalitati din magistratura, s-a semnat numirea.
Reamintim ca in urma cu cateva zile Consiliul Superior al Magistraturii (un vot unanim „contra”) a dat aviz negativ pentru reinvestire. Acest aviz este consultativ, decizia finala fiind luata de presedintele Romaniei.
Informatia privind reconfirmarea Codrutei Kovesi in functie fusese confirmata pentru HotNews.ro de surse de la Cotroceni cu putin timp inainte de anuntul oficial.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.