Romanul voteaza cu externele

Romanul voteaza cu externele

0 191

Fiind ei o coalitie condamnata la dezbinare inca din prima zi, PSD si PD-L nu sunt totusi macinati de conflicte interne. Sunt sfasiati de lupte PE Interne. Ministerul care, in credinta tuturor combatantilor, este maneta ce controleaza informatia, siguranta, alegerile. Parohia la conducerea careia au dat chix pana acum 3 pesedisti este hilar de neinzestrata pentru cate calitati ii atribuie toti cei care jinduiesc la ea. Asta e ograda cu politistii care nu mai au chef sa fuga dupa infractori din cauza de neplata a salariilor si taierea sporurilor. Din cauza unui serviciu special de informatii – si ala mai eficient in legendele tesute in jurul lui decat in viata reala – intreg ministerul emana o atractie la care nu rezista niciun partid ce se respecta. Seductia pe care o degaja in detrimentul altor ministere care controleaza la randul lor fonduri si resurse este cea mai sigura proba a mentalitatii politice retrograde, pentru care un minister de forta este superior unuia organizat pe principii pur economice.
In fine, toti vor Internele, ca sa-si poata da cat mai bine la ficati. Ca e o lupta deschisa si fara menajamente intre actorii politici, ca singura grija este atacul o dovedeste lipsa de preocupare pentru Aparare, unde conduce macar la fel de prost ca Nica un domn pe nume Stanisoara. Intr-un context feroviar in care trenurile lui Berceanu sar de pe sine unul dupa altul, toti ochii sunt atintiti pe autobuzul electoral cu care neinspiratul Nica s-a pripit sa dea o raita preelectorala. Orice s-ar intampla gresit la exterior, tot ce conteaza in manevrele de culise ale politicienilor sunt Internele.
Unii pun obsesia pentru ministerul demisului/remaniatului/revocatului – cine mai stie? – Nica pe seama faptului ca Internele controleaza alegerile. De unde dracu’ vine si prostia asta? Pentru ca bizonul nu voteaza cu niciu-un organ presupus a tine de interne, fie el cap, inima sau rarunchi. Dimpotriva. Dupa cum arata mediul politic, pare limpede ca romanul voteaza constant cu ceva atribuit de anatomie aparatului de externe, fiind chiar o excrescenta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.