ULTIMA ORA Boc l-a demis pe Dan Nica

ULTIMA ORA
Boc l-a demis pe Dan Nica

0 193

Premierul Emil Boc l-a demis pe ministrul de Interne Dan Nica, in jurul orelor 10,30 oficial, in culise mai de mult.
„Am consultat Coalitia cu privire la remanierea ministrului Internelor. In protocolul Coalitiei este prevazuta sarcina de a creste siguranta oamenilor, insa din pacate strada a fost scapata de sub control si am avut mai multe situatii de jaf armat. De aceea avem nevoie de un nou impuls”, a declarat Emil Boc.
Zvonurile s-au confirmat – PSD-ul este in corzi. Premierul a mai spus ca ministrul Dan Nica a facut declaratii care nu se verifica – asta in legatura cu fraudarea alegerilor si prevenirea acestora – si a anuntat ca a cerut PSD ca in 24 de ore sa propuna un nou ministru pentru Ministerul Administratiei si Internelor.
Dan Nica este vice-prim-ministru in guvernul Boc din decembrie 2008 si ministru de Interne incepand cu 11 februarie 2009, data la care a depus juramantul.
Nica este al treilea detinator al portofoliului Administratiei si Internelor din Guvernul Boc, dupa Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, care au demisionat la scurt timp dupa preluarea mandatelor.
Interimar a fost numit binecunoscutul pedelist Vasile Blaga, cel care este un apropiat al lui Traian Basescu si care a mai fost la Interne prin 2006.

Se asteapta raspunsul partenerilor de coalitie, care au termen de numire a unui alt ministru 24 de ore.
In context si ca prima reactie, Mircea Geoana a declarat ca doua principale cauze ale demiterii ar fi declaratiile lui Dan Nica in legatura cu fraudarea alegerilor, cu tinta la PD-L, si faptul ca PSD a participat la comisiile Ridzi si Udrea, incriminand activitatea acestor foarte apropiate ale presedintelui Basescu, deci totul fiind un act de razbunare.
Alte reactii ale PSD vor urma dupa intrunirea varfurilor acestui partid.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.