Desfiintarea unor comisii parlamentare

Desfiintarea unor comisii parlamentare

0 197

Fiind vremuri de sacrificiu preelectodal, mai multe comisii parlamentare au fost propuse pentru desfiintare, caci activitatea lor este cam nula.
O lege la cateva luni sau chiar intr-un an, in rest, program de voie. La asta se rezuma activitatea mai multor comisii parlamentare care cheltuiesc bani sa tinã armate de consilieri, experti parlamanentari, sefi de cabinet, soferi si alti salariati.
Ca se toaca banii degeaba au observat si deputatii. Mai nou, comisia de regulament a Camerei vrea sa propuna desfiintarea acelor comisii care ard gazul fara sa incalzeasca vreo ciorba. Motivul? Nu isi mai justifica existenta.
Pentru inceput, pe lista neagra sunt trei comisii propuse pentru desfiintare Acestea sunt comisia pentru egalitate de sanse, comisia pentru tehnologia informatiei si comisia economica.

Membrii comisiilor aflate in vizor nu se poate spune ca dau in branci cu munca. De la inceputul legislaturii, de pilda, comisia economica are in lucru doar trei legi. Doua dintre ele au depasit din martie termenul de depunere a raportului. Iar comisia pentru tehnologia informatiei are o singura lege la avizare. La fel si comisia pentru egalitate de sanse.
Doamne, oare ce-or fi facand astia toata ziua de lucru? Oricat ai organiza jocuri de societate sau concursuri de rebus, „Iams” sau „Canasta”, sau manca si studiu pe teren, dar tot te saturi la un moment dat!

Oricum, este doar o vaga propunere, asta cu desfiintatul. Pericolul de a fi desfiintata vreo comisie este totusi foarte indepartat, cu o eventualitate de peste cativa ani, acuma apele fiind prea involburate si innoroite partinic.

Iata si pe ce se duc banii contribuabililor: de pilda, un presedinte de comisie parlamentara beneficiaza de masina de serviciu, sofer, secretara si bani in plus la indemnizatia de parlamentar. La toate acestea, se mai adauga plata salariilor si pentru un staff numeros la dispozitia comisiei, format din experti parlamentari si consilieri.
Iar putica asta bleaga de Boc latra cu cele zece zile fara plata pe la categorii de bugetari care au intr-adevar de munca, asa cum ar fi prin Invatamant, Sanatate, Politie si altele care imi scapa acuma. Sa nu te duca gandul la razmerita?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.