Un englez tine pulsul Ambulantei Brasov

Un englez tine pulsul Ambulantei Brasov

0 196

Britanicul Nick Adams este, de douazeci de ani, prietenul declarat si dovedit al Ambulantei Brasov. Omul viziteaza foarte des orasul de sub Tampa si de fiecare data are cate un cadou pentru serviciul de ambulanta. In urma cu 2 zile, Nick a implinit 60 de ani. Tot el a fost cel care a venit insa cu cadouri. De data asta, a adus la Brasov pulsoximetre in valoare de 1.000 de lire sterline. Aparatele aduse de englez permit medicilor de pe ambulanta sa poata lua pulsul si nivelul de oxigenare al pacientilor chiar daca nu sunt in masina salvarii.
Nick a venit prima oara la Brasov imediat dupa Revolutia din decembrie 1989. De atunci, a revenit la interval de cateva luni si a adus de fiecare data cate un dar pentru prietenii sai din Romania. Astfel, ambulanta Brasov a putut folosi echipamente despre care alte servicii de ambulanta din tara nici macar nu auzisera: aparatura folosita la antrenamentele personalului medical de la ambulanta, defibrilatoare si multe alte aparate care sunt utilizate si astazi.
La implinirea varstei de 60 de ani, Nick a tinut sa fie alaturi de prietenii sai de la Brasov. Ca de fiecare data cand vine sub Tampa, a adus cu el cadouri care vor face munca medicilor mai usoara si mai eficienta. Pulsoximetrele aduse de Nick masoara cantitatea de oxigen care ajunge la celulele periferice si pulsul pacientilor, fara a fi nevoie de conectarea acestora la echipamentele cu care sunt echipate ambulantele. Aparatele sunt minuscule si pot fi purtate chiar si la gat, fara sa-i stanjeneasca pe medici

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.