Bucegi – Baza Salvamon la 2.260 de metri

Bucegi – Baza Salvamon la 2.260 de metri

0 200

Prima Baza Salvamont din Muntii Bucegi, situata la mare altitudinea (2.260 de metri), a fost inaugurata saptamana trecuta cu ocazia implinirii a 40 de ani de la infiintarea Salvamont in Romania.
Obiectivul este unul dintre proiectele de investitii in infrastructura turistica finantate de la Bugetul de stat, prin Bugetul Ministerului Turismului, in completarea surselor proprii ale Judetului Prahova.
Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca toti cei 15 salvamontisti au ajutat la construirea Bazei, situata in apropierea cabanei Babele.
Sediul are cabinet medical dotat cu tehnica de salvare la standarde europene si 10 locuri de cazare pentru salvamontisti si turistii salvati de acestia.
La randul sau, primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, a precizat ca investitia se ridica la 150.000 de lei, dar constructia, varuitul si instalatiile au fost realizate in regie proprie de catre salvamontisti. Doar acoperisul cladirii a fost executat de specialisti.
Seful Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, i-a solicitat ministrului Turismului, Elena Udrea, ca Legea Salvamontului sa fie analizata si revizuita legislata in domeniu pentru ca dotarea acestor centre salvamont si plata angajatilor este facuta de primariile de care apartin.
In acest context, Elena Udrea le-a sugerat salvamontistilor sa intocmeasca un proiect cu amendamente care pot fi aduse Legii Salvamont pe care sa le depuna la Ministerul Turismului pentru a se gasi o formula de a fi ajutati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.