Imobile ilegale in Judetul Brasov

Imobile ilegale in Judetul Brasov

0 206

Cu toate ca lumea se vaieta de lipsa banilor, constructii noi intalnesti aproape la tot pasul, atat in municipiu, cat si in Judetul Brasov. Uneori ai chiar impresia ca sunt ciuperci dupa ploaie, mai ales cand te uiti pe culmile care inconjoara Brasovul. Din pacate, multe dintre aceste constructii nu sunt autorizate, dar se pare ca nimeni nu se gandeste sa ia masurile legale, caci ele continua sa se inalte fara nici o jena.
Astfel, in ultimii ani, sute de imobile fara autorizaþie de constructie au fost ridicate in judetul Brasov. Potrivit subprefectului Emil Nita, cele mai multe imobile fara autorizatie se afla in zonele locuite de romi, este drept, dar si in alte locuri unde au luat locul spatiilor verzi atat de necesare.
„La Teliu au fost ridicate 400 de locuinte fara autorizatie. Situatii similare se intalnesc si in Hoghiz, Sacele sau Fagaras“, a spus Nita.
De asemenea, au fost identificate imobile care nu au fost autorizare de primarii sau care au fost abandonate dupa ce au fost construite, proprietarii fiind necunoscuti. Cum naiba, ma intreb, nu s-a vazut miscare pe acolo in timpul ridicarii constructiei, nu exista Carte Funciara si alte evidente ale proprietatilor? Nu cumva unele primarii dorm sau au fost „unse” spre somn?
„La Brasov exista 14 asemenea constructii, la Moeciu aproape 30, la Vulcan noua si la Hoghiz aapte“, a mai precizat subprefectul.
In plus, o alta situatie grava o constituie existenta, pe raza judetului, a unor poduri neautorizate.
Oare de ce nu au fost autorizate? Se pare ca erau necesare pe acolo, daca au fost facute. Iar asta, construirea lor fara autorizatie, poate insemna neglijenta autoritatilor, astfel oamenii vazandu-se obligati sa se apuce ei de treaba, asa cum au facut-o si stramosii, fara autorizatie de la stapanire.
Iar aceasta constatare-statistica prezentata de subprefect nu face doi bani daca nu se iau masurile cerute de si prin lege.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.