Taxele pentru caminele Universitatii Transilvania NU se modifica

Taxele pentru caminele Universitatii Transilvania NU se modifica

0 211

Mai este mai putin de o luna pana la inceperea noului an universtar, programata pentru 1 octombrie.
Studentii a venit deja in Brasov, iar cei care fac naveta au inceput deja sa-si caute un loc unde sa locuiasca. Acesta este si motivul pentru care, in aceasta perioada a anului, chiriile cresc brusc din cauza cererii crescute.
Cei care decid sa traiasca viata de student la maximum si sa locuiasca in camin, pot sta linistiti ca nu vor cheltui mai multi bani decat anul trecut.
Taxele de cazare pentru studentii care locuiesc in caminele studentesti ale Universitatii „Transilvania” din Brasov raman aceleasi ca in anul universitar trecut, a declarat pentru AGERPRES prorectorul Constantin Duguleana.
„Am hotarat sa ramana aceleasi taxe ca anul trecut, avand in vedere problemele sociale cu care se confrunta cei mai multi dintre studenti. Pentru cei care au reusit pe locuri bugetate, taxa lunara in camin este de 110 lei, iar pentru cei de pe locuri nebugetate taxa este de 175 de lei. Indiferent ce majorari de preturi vor fi la utilitati anul viitor, taxa ramane neschimbata pana la finalizarea anului universitar”, a precizat prorectorul, citat de aceeasi sursa.
Cererile sunt destul de mari pentru cazare avand in vedere ca, pe langa cele 4.400 de locuri existente in cele 16 camine, ar mai fi necesare cel putin 1.000 de locuri pentru a satisface toate cerintele.
„Din calculele decanilor celor 16 facultati reiese ca cererile pentru cazare depuse de 50-60 de studenti de la fiecare facultate nu vor putea fi aprobate din lipsa de locuri. Ne-ar mai trebui doua – trei camine noi, dar, deocamdata, nu avem fonduri”, a mai spus prorectorul Constantin Duguleana.
Universitatea Transilvania din Brasov administreaza doua mari complexe studentesti si anume “Memorandului” si “Colina Universitatii”. Acestea gazduiesc in total 13 camine studentesti, ce contin si sali de lectura.
In Complexul Memoradului se gasesc 8 camine cu o capacitate de 2504 locuri. Celelalte 5 camine se afla in Complexul Colina si au o capacitate de 1750 de locuri.
Totodata, in cadrul celor doua complexe studentesti functioneaza cate o cantina, unde se poate manca la preturi accesibile, studentesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.